Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αμαλίας Φλέμινγκ και έχει στόχο να ενισχύσει τα αποθέματα αίματος ενόψει της θερινής περιόδου, όπου οι ανάγκες αυξάνονται σημαντικά λόγω των συχνών τροχαίων και άλλων έκτακτων περιστατικών.
Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εθελοντές –παλιούς και νέους– να αφιερώσουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους για να προσφέρουν αίμα, μια πράξη που μπορεί να σώσει ζωές και να προσφέρει ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Το ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου ο " Άγιος Παντελεήμων" σας ανακοινώνει ότι τον Ιούλιο θα διοργανώσει τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Μύρινας, με τη βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αμαλίας Φλέμινγκ.
Συγκεκριμένα οι ημέρες και οι ώρες θα είναι οι εξής:
"Δώσε Αίμα, δώσε Ελπίδα : Μαζί σώζουμε Ζωές "
Με το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει το αντίκτυπο που έχει η εθελοντική αιμοδοσία στη ζωή όσων έχουν ανάγκη από αίμα και γιορτάζει τη δύναμη της κοινότητας και της αλληλεγγύης στη διάσωση ζωών μέσω της απλής αυτής πράξης, της αιμοδοσίας. Μιας πράξης που προσφέρει ζωή, ελπίδα, μέλλον...μιας προσφοράς που χαρίζει Ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπό μας και είναι τόσο επιτακτική και αναγκαία ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η ζήτηση είναι τεράστια λόγω των τροχαίων ατυχημάτων.
Καλούμε όλους τους φίλους/ες και μέλη του συλλόγου, νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες , να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να συμμετάσχουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, προσφέροντας λίγες σταγόνες αίμα, χαρίζοντας αυτό το δώρο ζωής σε αυτόν που το έχει ανάγκη.
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι με υγεία!
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε...
με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου.