Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας ενημέρωσης και έχει στόχο την πληρέστερη εξυπηρέτηση των Ελληνοαμερικανών και των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ που διαμένουν πλέον στη Σάμο και την ευρύτερη περιοχή.
Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Απόδημου Ελληνισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Παντελή Α. Μπουρνιά, καθώς και των αρμοδίων της Πρεσβείας των ΗΠΑ.
Το κλιμάκιο θα παρέχει πληροφορίες και απαντήσεις σε θέματα που άπτονται του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ (Social Security Administration), ενώ θα διευκολύνει και τη διαδικασία έκδοσης Αριθμού Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security Number). Η φυσική παρουσία του αιτούντος είναι πλέον υποχρεωτική, βάσει των νέων οδηγιών από τα Κεντρικά Γραφεία της Υπηρεσίας στη Βαλτιμόρη, τόσο για αιτήσεις συνταξιοδότησης όσο και για αλλαγές τραπεζικού λογαριασμού.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Έπαρχου, στη Μύρινα (Λεωφόρος Δημοκρατίας 34, Τ.Κ. 81400), την Πέμπτη 22 Μαΐου από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Παντελή Μπουρνιά στα τηλέφωνα 6976360694 και 22713-50566 ή με το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Πρεσβείας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..