Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες από τη Λήμνο σε πανελλήνιο εργαστήριο ζωγραφικής στο Αργοστόλι

the roots web banners 06

Ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες από τη Λήμνο σε πανελλήνιο εργαστήριο ζωγραφικής στο Αργοστόλι
05.05.2025 | 17:12

Ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες από τη Λήμνο σε πανελλήνιο εργαστήριο ζωγραφικής στο Αργοστόλι

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λήμνος θα ενώσει τις καλλιτεχνικές της δυνάμεις με την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, μέσα από ένα πανελλαδικό εργαστήριο ζωγραφικής στην Κεφαλονιά που αναζητά την ταυτότητα των νησιών μέσα από την τέχνη.

Συγκεκριμένα, το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, διοργανώνει στο Αργοστόλι Πανελλήνιο Επιμορφωτικό Εργαστήριο, στις 17 και 18 Μαΐου, με θέμα: «Ζωγραφική “Αναζήτηση και κατανόηση των 3 βασικών χαρακτηριστικών των χρωμάτων (χρωιά, τόνος, κορεσμός)”».

Πρόκειται για δράση του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το έργο υλοποιείται από τους αναπτυξιακούς φορείς Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ (ΟΤΔ Μεσαράς), Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης, Αναπτυξιακή Λασιθίου, Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου, Αναπτυξιακή Κυκλάδων και Αναπτυξιακή Εύβοιας, Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων, Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου, Κέντρο Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης και Τεχνολογίας Ν. Σάμου Α.Ε. (ΚΑΑΕΤ ΣΑΜΟΥ) και Κοινοπραξία των Εταιριών «Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. & Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ΑΑΕ ΟΤΑ».

Στόχος του σχεδίου είναι ανάπτυξη του υπόβαθρου για την εγκαθίδρυση της έννοιας της Πολιτιστικής Δημιουργικής Βιομηχανίας και τη διασύνδεσή της με τον νησιωτικό χαρακτήρα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών.

Οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν και θα εμπλουτίσουν τις ζωγραφικές τους ικανότητες, καθώς και την φαντασία τους, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους επίπεδο ή το στυλ της δουλειάς τους. Αυτό θα επιτευχθεί με την παροχή ενός χαλαρού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλους, ανεξαρτήτως αν είναι αρχάριοι ή προχωρημένοι ή ποιο είδος έκφρασης προτιμούν και θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα:

Κατανόηση των 3 ιδιοτήτων των χρωμάτων δηλαδή της χρωιάς, του τόνου και του κορεσμού.

Δημιουργία μεγάλης ποικιλίας συμπληρωματικών χρωμάτων, καθώς του καφέ και του γκρι μόνο με την ανάμειξη μόνο των 3 βασικών χρωμάτων.

Εξερεύνηση της αλληλεπίδρασης των θερμών - ψυχρών χρωμάτων, των ανοικτών - σκούρων τόνων καθώς και των κορεσμένων - ακόρεστων χρωμάτων μεταξύ τους.

Βελτίωση των δεξιοτήτων στις χρωματικές αναμείξεις.

Αναγνώριση των κρυφών σχέσεων των χρωμάτων.

Ενίσχυση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και φαντασίας.

Ενθάρρυνση των συμμετεχόντων να συνδεθούν με το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων μέσω της τέχνης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Επιμορφωτικό Εργαστήριο που διοργανώνει το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στην Πολιτιστική Δημιουργική Βιομηχανία (ΠΔΒ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στην Πολιτιστική Δημιουργική Βιομηχανία (ΠΔΒ), καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση και το σχετικό ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στην Αναπτυξιακή Λήμνου μέχρι την Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 (σε φυσικό ή ηλεκτρονικό αρχείο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, ημέρες και ώρες γραφείου, στο τηλέφωνο: 2254023849 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

IMG 9324

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel