Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>40% ακυρώσεις στις κρατήσεις για το Πάσχα στην Σαμοθράκη, λόγω της σύνδεσης της Λήμνου με την Αλεξανδρούπολη

the roots web banners 06

40% ακυρώσεις στις κρατήσεις για το Πάσχα στην Σαμοθράκη, λόγω της σύνδεσης της Λήμνου με την Αλεξανδρούπολη
22.02.2025 | 09:42

40% ακυρώσεις στις κρατήσεις για το Πάσχα στην Σαμοθράκη, λόγω της σύνδεσης της Λήμνου με την Αλεξανδρούπολη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ό,τι δεν κάνει σε εμάς, είναι πολύτιμο για άλλους

Σε πρωτοφανή αρνητικά επίπεδα κινούνται οι ακυρώσεις για την περίοδο του Πάσχα, που παραδοσιακά υπάρχει τουρισμός, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Σαμοθράκης, Τριαντάφυλλος Μαματσόπουλος. 

Ο κ. Μαματσόπουλος τόνισε πως πλέον, εξαιτίας της νέας δρομολογιακής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη έχει χάσει τον ημερήσιο τουρισμό και δεν επιλέγεται εύκολα από ξένους επισκέπτες που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη.

Η Σαμοθράκη, που είχε καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, χάνει πλέον δύο από αυτά τα δρομολόγια λόγω των αλλαγών στη σύνδεση της Λήμνου με την Αλεξανδρούπολη.

Ενώ όπως διαβάζουμε στο enanews.gr, ερώτηση για τις αλλαγές τις οποίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου που επηρεάζουν αρνητικά την επικοινωνία του νησιού της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας και Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αλ. Μεϊκόπουλου, η Σαμοθράκη, η οποία είχε καθημερινή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, δε θα συνδέεται για δυο ημέρες την εβδομάδα με την ηπειρωτική ενδοχώρα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου της Σαμοθράκης, το οποίο σε ομόφωνο ψήφισμά του επισημαίνει ότι η αφαίρεση δυο δρομολογίων σύνδεσης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ζωτικής σημασίας για το νησί. Αναφέρει ότι, το αίτημα καθημερινής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη είναι πάνδημο (Δήμος, Επαγγελματίες, Μεταφορείς, Τοπική Κοινωνία), καθώς η λύση που έχει επιλεγεί από το Υπουργείο «δυσχεραίνει τη Σαμοθράκη, επηρεάζει τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων της και πλήττει την οικονομία του νησιού συνολικά (τουρισμό,μεταφορές, ζωεμπόριο, εφοδιαστική αλυσίδα κτλ.)» Τέλος υπογραμμίζεται ότι, η παράταση αυτής της κατάστασης πέρα από τα μέσα Μαρτίου θα έχει τραγικές επιπτώσεις για το νησί.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την άμεση αποκατάσταση της καθημερινής  ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πότε θα συμβεί αυτό.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel