Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προκήρυξη επικουρικών ιατρών σε Λήμνο και Αι Στράτη μετά το όχι των Ιατρών Μυτιλήνης στις μετακινήσεις
Προκήρυξη επικουρικών ιατρών σε Λήμνο και Αι Στράτη μετά το όχι των Ιατρών Μυτιλήνης στις μετακινήσεις
17.04.2014 | 08:49

Προκήρυξη επικουρικών ιατρών σε Λήμνο και Αι Στράτη μετά το όχι των Ιατρών Μυτιλήνης στις μετακινήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μία μέρα μετά την προγραμματισμένη στάση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, από την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, τονίζοντας πως δεν θα δεχθούν ξανά τη μετακίνηση γιατρών από την Λέσβο, για να καλυφθούν ανάγκες στη Λήμνο και στον Άι Στράτη, ενημερωνόμαστε, πως ο Υπουργός Υγείας  υπέγραψε την προκήρυξη για τις θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα νησιά της Λέσβου και του Αγίου Ευστρατίου.

Παράλληλα, υπάρχει η ενημέρωση ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και η προκήρυξη που θα αφορά τρεις ή τέσσερις θέσεις επικουρικών ιατρών για τη Λήμνο.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών του νοσοκμείου Μυτιλήνης αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, με μεγάλη συμμετοχή η προγραμματισμένη Στάση Εργασίας από τις 9:00 ως τις 12:00, της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου.

Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, από πρωτοβάθμια σωματεία , τον Ιατρικό Σύλλογο, φορείς της τοπικής κοινωνίας καθώς και πολίτες – χρήστες της υγείας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε από την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, τονίστηκε πως δεν δεχόμαστε να μετακινούνται γιατροί από την Λέσβο, για να καλύπτουν ανάγκες στη Λήμνο και στον Άι Στράτη.

Θα στηρίξουμε την άρνηση κάθε συναδέλφου που θα κληθεί παρά τη θέληση του να μετακινηθεί εκτός νησιού.

Υποχρέωση της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις γιατρών στον Άι Στράτη, την Λήμνο και τη Λέσβο με προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να δοθούν κίνητρα ώστε να στελεχωθούν άμεσα οι θέσεις στις απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις απόψεις μας και δήλωσε πως ελπίζει πως σύντομα θα αντιμετωπιστούν με πιο μόνιμο τρόπο οι ελλείψεις γιατρών.

Με την δυναμική μας κινητοποίηση καταφέραμε να ματαιώσουμε – για την ώρα – την αναγκαστική μετακίνηση των γιατρών μας στον Άι Στράτη. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, γιατί ΥΠΕ και Υπουργείο μπορεί να επανέλθουν, με νέα αιφνιδιαστική μετακίνηση γιατρών.

Σε κάθε περίπτωση η άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων, η κοινή δράση και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων καθώς και η συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας αποτελούν την καθοριστική δύναμη που μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα μας και την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Οι Στάσεις Εργασίας θα συνεχιστούν καθημερινά από τις 9:00 ως τις 12:00, ως την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου».

Εντωμεταξύ, σε συνέχεια των ενεργειών, αλλά και των επαφών που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, για την ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και του διορισμού ιατρού στον Άγιο Ευστράτιο, ενημερώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας, ότι ο Υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπέγραψε την προκήρυξη για τις θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα νησιά της Λέσβου και του Αγίου Ευστρατίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη προβλέπονται οχτώ συνολικά θέσεις επικουρικών ιατρών για τη Λέσβο και μία θέση για τον Άη-Στράτη. Οι ειδικότητες που αφορούν στη Λέσβο είναι: νευρολογίας, νευροχειρουργικής, ακτινοδιαγνωστικής με ειδίκευση στον αξονικό τομογράφο, ορθοπεδικής, ουρολογίας, παθολογίας, πνευμονολογίας και ψυχιατρικής, ενώ για τον Άγιο Ευστράτιο προβλέπεται ειδικότητα γενικής ιατρικής – παθολογίας.

Ο Βουλευτής έλαβε επίσης την πληροφόρηση ότι στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και η προκήρυξη που θα αφορά τρεις ή τέσσερις θέσεις επικουρικών ιατρών για τη Λήμνο.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018