Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λαϊκή Συσπείρωση εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη

banner roots

Λαϊκή Συσπείρωση εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
11.04.2014 | 10:31

Λαϊκή Συσπείρωση εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης απάντησε με το γνωστό απαράδεκτο και σκαιό ύφος του στα δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι 42χρονη συμπολίτισσά μας, μητέρα ανηλίκων παιδιών, κάτοικος Λέσβου, έχασε τη ζωή της επειδή ως άνεργη και ανασφάλιστη δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη φαρμακευτική αγωγή της.

Ας μην κόμπάζει τόσο ο Υπουργός… Ανεξάρτητα από το ποιες ήταν τελικά οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της 42χρονης, οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν τέτοια τραγικά περιστατικά για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα αποτελέσματα των αντιδραστικών πολιτικών που εφαρμόζονται στην Υγεία.

Ξέρουν τον κόπο, την αγωνία, τα έξοδα και την ταλαιπωρία που υποβάλλονται καθημερινά, ξέρουν πολύ καλά τον σκληρό αγώνα που δίνουν για να μην αφήσουν ακάλυπτους από φάρμακα και περίθαλψη τους δικούς τους ανθρώπους ενώ παράλληλα βλέπουν τα εισοδήματα, τις δουλειές και τα δικαιώματά τους να λεηλατούνται από την καπιταλιστική κρίση.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο υπερασπιστής-εμπνευστής της πολιτικής των χαρατσιών και των περικοπών στην Υγεία να ζητάει και τα ρέστα. Και βέβαια, η κυβερνητική πολιτική που ο κ. Γεωργιάδης υπηρετεί, μετατρέπει την φροντίδα υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη ζωή του λαού μας, ιδιαίτερα των ανέργων και ανασφάλιστων. Και μάλιστα όταν η επιστήμη έχει κάνει απίστευτα άλματα και στον τομέα της υγείας.   

Πρόσφατο άλλωστε είναι και το περιστατικό με την επικίνδυνη περιπέτεια ενός 11χρονου με πυρετό στον Άη Στράτη, ένα νησί που η κυβέρνηση άφησε χωρίς γιατρό όταν το νοσοκομείο της Λήμνου είναι χωρίς παιδίατρο. Πόσο κοστολογεί άραγε ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνηση τη ζωή ενός ανθρώπου που χάνεται μέσα στις συνεχώς υποβαθμιζόμενες συνθήκες υγειονομικής φροντίδας;

Εκτός όμως από τις υπουργικές προκλήσεις υπάρχουν και τα  κροκοδείλια δάκρυα που σπεύδουν να χύσουν επιδεικτικά, με αφορμή τέτοια περιστατικά, τα κόμματα και οι παρατάξεις που σε διάφορες παραλλαγές αποδέχονται και υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, και διαγκωνίζονται για τη θέση του καλύτερου διαχειριστή της  «ανάπτυξης» και στα νησιά μας προς όφελος του κεφαλαίου με αντίτιμο την παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Γνωρίζουν φυσικά ότι πολιτική της ΕΕ, που προσκυνούν, είναι η εμπορευματοποίηση της υγείας και η παράδοσή της στην κερδοσκοπική βουλιμία του κεφαλαίου.

Πώς λογαριάζουν να αναμετρηθούν με αυτή την πολιτική όταν το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι έμμεση αποδοχή του «προνοιακού» χαρακτήρα της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όταν διαφημίζουν τα «κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία» ως λύση για το πρόβλημα;

 Η Λαϊκή Συσπείρωση  Περιφέρειας και των Δήμων  Β. Αιγαίου καλεί τον  λαό των νησιών μας, να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της φροντίδας υγείας, της υγείας του και να αγωνιστεί για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και για την άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στα νησιά μας και του ΕΚΑΒ.

Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα λόγω της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της φροντίδας υγείας. Να μην δεχτούμε να στριμώξουμε τις ανάγκες μας στα επίπεδα ελεημοσύνης που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το