Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ακυρώνεται η αποστολή των μαθητών του Βορείου Αιγαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ακυρώνεται η αποστολή των μαθητών του Βορείου Αιγαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
26.03.2014 | 08:24

Ακυρώνεται η αποστολή των μαθητών του Βορείου Αιγαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου, διά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου, η οποία - βάσει της κείμενης νομοθεσίας - διεκπεραίωσε το μειοδοτικό διαγωνισμό αξιολόγησης των εμπρόθεσμων προσφορών των ταξιδιωτικών πρακτορείων,  ανακοινώνει ότι η αποστολή των μαθητών από του νομούς Λέσβου,  Σάμου και  Χίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την 27η Μαρτίου 2014, ακυρώνεται, λόγω αθέτησης  εκ μέρους του  διοργανωτή (ταξιδιωτικού πρακτορείου) των υποχρεώσεων του, όπως αυτές  απορρέουν από το  υπογραφέν ιδιωτικό συμφωνητικό.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι:

1. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014, ημέρα αναχώρησης του μαθητή από την Ικαρία για την Αθήνα και, ουσιαστικά, έναρξης της μετακίνησης των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα EUROSCOLA μαθητών, το  ταξιδιωτικό πρακτορείο παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν είχε εξασφαλίσει ακόμα την κράτηση  των θέσεων  (άρα  την έκδοση   των εισιτηρίων) των μαθητών και των συνοδών καθηγητριών  από  τη Λέσβο, τη  Σάμο και τη  Χίο προς την Αθήνα και  το Στρασβούργο και αντίστροφα.   

2. Mετέβαλλε διαρκώς  τις ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής των συμμετεχόντων. 

3. Αναπροσάρμοσε  προς τα επάνω το κόστος συμμετοχής ανά  άτομο, κατά 250 ευρώ , από τα οποία προσφέρθηκε να καλύψει τα 150 ευρώ και απαίτησε  τα υπόλοιπα  100 ευρώ να επιβαρύνουν ανά άτομο  τους  συμμετέχοντες. 

Η αθέτηση από διοργανωτή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, δικαιολογημένα  κλονίζει την εμπιστοσύνη μας και εγείρει τους φόβους μας για το τελέσφορο του προγράμματος και την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών μας.  Η δε αποδοχή εκ μέρους μας των νέων οικονομικών απαιτήσεων του διοργανωτή θα δημιουργούσε ζητήματα νομιμότητας της διαδικασίας του μειοδοτικού διαγωνισμού αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών των  ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για τη ματαίωση των προσδοκιών των μαθητών μας, παρά το ότι καταβάλλαμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια  για την πραγματοποίηση του προγράμματος, στα πλαίσια της νομιμότητας.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018