Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων της Βέροια

the roots web banners 06

Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων της Βέροια
10.03.2014 | 15:01

Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων της Βέροια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου ανακοινώνει, τη συμμετοχή του στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων που θα πραγματοποιηθεί  στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια στις 22 και 23 Μαρτίου.

Μετά από  πρόσκληση του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας, το Παράρτημα μας  ανταποκρίνεται με θέρμη για δεύτερη συνεχή χρονιά σε διοργάνωση παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας το αξιέπαινο έργο των παιδιών στη διάσωση και διάδοση των χορευτικών μας παραδόσεων.

Η παιδική χορευτική ομάδα, αποτελούμενη από 19 χορευτές και χορεύτριες έχει ήδη ξεκινήσει τις πρόβες με το χοροδιδάσκαλό κ. Λευτέρη Δεληγιάννη προκειμένου να εκπροσωπήσει τον τόπο μας στην παραπάνω διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν Παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων όπως αυτά της Δράμας, της  Ξάνθης, της Φλώρινας, της Καλαμάτας, της Κατερίνης αλλά και  άλλοι χορευτικοί Σύλλογοι.

Η ευρύτερη περιοχή της Βέροιας είναι πλούσια σε παραδόσεις και σε πολιτιστική δράση οπότε και ο ρόλος της αποστολής διττός: να διαδώσει τους λημνιούς χορούς αλλά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις της με τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής στην οποία θα φιλοξενηθεί.

Στη διοργάνωση εκτός από  τα παιδιά του χορευτικού τμήματος συμμετέχουν και τα παιδιά του τμήματος ζωγραφικής – γλυπτικής του Παραρτήματός μας. Με τη βοήθεια των δασκάλων Θάλειας Κερούλη και Paolo Incarnatto,  οι μικροί δημιουργοί κατασκεύασαν την ανδρική και τη γυναικεία φορεσιά της Λήμνου με τεχνική κολάζ, οι οποίες θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ. 

Την παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου στη Βέροια,  εμπλουτίζει το φωτογραφικό υλικό για τη Λήμνο το οποίο παραχώρησε ο κ. Παντελής Πραβλής. Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών είναι οι γονείς και οι φίλοι του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, που θα τα συνοδέψουν.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel