Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στρεμματική ενίσχυση για τους παραγωγούς πατάτας και φασολιών στη Λήμνο

banner roots

Στρεμματική ενίσχυση για τους παραγωγούς πατάτας και φασολιών στη Λήμνο
18.02.2014 | 13:36

Στρεμματική ενίσχυση για τους παραγωγούς πατάτας και φασολιών στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς πατάτας, ξηρών φασολιών και βρώσιμου λαθουριού της Λέσβου και της Λήμνου για την διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί για την στρεμματική ενίσχυση.

 Έτσι, οι παραγωγοί πατάτας, ξερών φασολιών και βρώσιμου λαθουριού, για να τύχουν της σχετικής ανά στρέμμα ενίσχυσης, πρέπει να υποβάλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου, σύμφωνα με το υπόδειγμα Ι που κοινοποιείται στους Δήμους του Νομού, έως τις παρακάτω προθεσμίες :

Α. Για την πατάτα

1.     Μέχρι την 10η Μαρτίου κάθε έτους για τις πατάτες η συγκομιδή των οποίων προβλέπεται ότι θα γίνει κατά την περίοδο από 1η  Απριλίου έως 31η Ιουλίου του ιδίου έτους.

2.     Μέχρι την 15η Μαΐου κάθε έτους για τις πατάτες η συγκομιδή των οποίων προβλέπεται ότι θα γίνει κατά την περίοδο από 1η  Αυγούστου έως 31η  Οκτωβρίου του ιδίου έτους.

3.     Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους για τις πατάτες η συγκομιδή των οποίων προβλέπεται ότι θα γίνει κατά την περίοδο από 1η Νοεμβρίου έως 31η  Μαρτίου του επόμενου έτους.

 

Β. Για τα ξηρά φασόλια  και το βρώσιμο λαθούρι  μέχρι την 15η Ιουνίουκάθε έτους.

Η αίτηση ενίσχυσης θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά :

 1. Φωτοτυπία και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας .

 2. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου τραπέζης .

 3. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή δήλωση άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του δικαιούχου .

 4. Παραστατικά κατοχής τεμαχίων (για ιδιόκτητες εκτάσεις τίτλους ιδιοκτησίας ή το Ε9, για μισθωμένες εκτάσεις ιδιωτικό συμφωνητικό όπου θα σημειώνεται η ένδειξη θεωρήθηκε, η χρονολογία θεώρησης υπογεγραμμένο από υπάλληλο της Δνσης Αγρ. Οικονομίας)

 5. Αντίγραφο της αίτησης  ενιαίας ενίσχυσης του έτους για το οποίο αιτείται ο παραγωγός ενίσχυση. Εάν την περίοδο υποβολής της αίτησης ο αιτών δεν διαθέτει το σχετικό αντίγραφο, οφείλει να το προσκομίσει το συντομότερο δυνατό.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Καλλονής και στο τηλέφωνο 2253022565 (κο Αλεξίου Χριστόφορο).

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το