Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Π.Ε Λημνου: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023
Π.Ε Λημνου: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023
26.07.2023 | 13:37

Π.Ε Λημνου: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την περιοχή της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. 

 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies.

230727

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

greek radios

youtube channel