Το βιολογικό τέλος του καθενός όποτε και αν συμβεί είναι τραγική απώλεια για τους δικούς της ανθρώπους όπως του Γιώργου, του συζύγου της και των συγγενών της. Ένα τέλος, που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει. αυτό το ηλιοβασίλεμα της ζωής μας το οποίο πάντα φωτίζεται με καλές και κακές αναμνήσεις από τις πράξεις και τα λόγια μας όπως φωτίζει ο ήλιος το θαλάσσιο ορίζοντα και σιγά σιγά χάνεται με ροδαλό χρώμα στο βάθος του ορίζοντα με το Άγιο Όρος.
Η οικογένειά μου κι εγώ θέλουμε να τιμήσουμε και να συλλυπηθούμε δημόσια το σύζυγο της Γιώργο, και τους δικούς ανθρώπους και ευχόμαστε ο Πανάγαθος θεός και ο Αναστηθείς δικαιοκρίτης Χριστός να απαλύνει την οδύνη τη θλίψη να δώσει υγεία δύναμη, κουράγιο και υπομονή, στον αβάσταχτο πόνο και να κατατάξει την ψυχή της στην κοινωνία των αγγέλων, και στην αιώνια ζωή και ανάσταση.
Όποια λόγια παρηγοριάς αν πεις και γράψεις δεν μπορούν να μετριάσουν τον πόνο και τη θλίψη των δικό της ανθρώπων και κυρίως του. συζύγου της Γιώργου με τον οποίο έζησαν μαζί πάνω από μισό αιώνα.
Ήταν το ζευγάρι δυο επιστημόνων που συναντήσαμε όταν ήλθαμε στην Λήμνο το 1971 και κατοικήσαμε για 10 χρόνια στο διπλανό σπίτι, Είχαμε. φιλικές σχέσεις και τη πρώτη ενημέρωση για τη ζωή, τη κοινωνική δομή στο νησί και τις ομορφιές του. Εκείνη φαρμακοποιός και ο Γιώργος Γραγράς ένας γνωστός οδοντίατρος του νησιού.
Η Αθηνά ως φαρμακοποιός ήταν άριστη επαγγελματίας, είχε ξεχωριστή, ήρεμη και γαλήνια προσωπικότητα, δημιουργική, με ευγένεια, ήθος, ιδανικά και επαγγελματική και ηθική αξιοπρέπεια. Είχε οργανωτική και δυναμική προσωπικότητα και συμμετοχή στα θέματα και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και του εθελοντισμού ενώ υπηρετούσε πάντα τις πανανθρώπινες αξίες ώστε πολλές φορές ήταν η άμεσος και πολύτιμη συνεργάτης μου για πολλά χρόνια στο Δ.Σ. του ΕΕΣ όταν εγώ είχα την προεδρία του ΕΕΣ με την οποία συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε και να προωθήσουμε σημαντικές αξίες του ΕΕΣ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας,
Όταν αποχώρισε η αείμνηστη Αθηνά από τον ΕΕΣ εξελέγη πρόεδρος στην κορωνίδα. του εθελοντισμού, την εθελοντική Αιμοδοσία στην οποία και σήμερα είναι ακόμη πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Λήμνου Έτσι η αείμνηστη Αθηνά Σαλβάρα - Γραγρά έγραψε το όνομα της στην ιστορία του Συλλόγου.
Έτσι από το 1983 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος αυτός, είχε μια μεγάλη δυναμική στη κοινωνία της Λήμνου ώστε ο σύλλογος Αιμοδοτών Άγιος Παντελεήμων Λήμνου να έχει πολλές διακρίσεις και να κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων στη χώρα μας. Είναι. φανερό ότι για αυτή την απώλεια της αείμνηστης πρόεδρου του συλλόγου, οι συνειδητοποιημένοι αιμοδότες, γυναίκες και άνδρες της Λήμνου και μη προσέφεραν 370 ασκούς αίματος στην Αιμοδοσία του Μαρτίου τιμώντας με την προσφορά τους την αείμνηστη Πρόεδρο του. Συλλόγου Αθηνά.
Εγώ ως γιατρός που έκανα. τωνέλεγχο των μεταγγίσεων για 30 χρόνια στο Νοσοκομείο θα αφιερώσω στην αείμνηστη πρόεδρο του Συλλόγου και τα μέλη του Διοικητικού. συμβουλίου θέλοντας να τιμήσω τη μνήμη της και τη προσωπικότητα της ένα ιστορικό κείμενο από την ίδρυσή του και για τη δραστηριότητα μιας περιόδου της αιμοδοσίας στο νησί μας αυτού του σημαντικού συλλόγου Αιμοδοσίας, της προσφοράς αίματος για τον άγνωστο συνάνθρωπο μας από τον άγνωστο αιμοδότη.





























