Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΓΕΛ Μούδρου ξεναγείται, μαθαίνει, αναδεικνύει την Πολιόχνη Λήμνου

the roots web banners 06

Το ΓΕΛ Μούδρου ξεναγείται, μαθαίνει, αναδεικνύει  την Πολιόχνη Λήμνου
23.03.2023 | 21:14

Το ΓΕΛ Μούδρου ξεναγείται, μαθαίνει, αναδεικνύει την Πολιόχνη Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος «Τριλογία θεσμών-Πολιόχνη Λήμνου» επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, όπου η ομάδα έργου ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο, κ. Γεωργία Ταμπακοπούλου, στο χώρο και ενημερώθηκε για το ανασκαφικό έργο και τη διαδικασία ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες της Β' τάξης ανθρωπιστικών σπουδών: Αλεξάνδρα Ανίτσου, Ανδριάνα Κωνστάντιου, Μαρία Λυμπέρη και Ανέστης Χριστοφιδέλλης ξεναγήθηκαν στο χώρο και στα εργαστήρια και συνέλεξαν πολύτιμες πληροφορίες για τις εργασίες που έχουν αναλάβει. Επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τα έργα ανάπλασης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πολιόχνης, που θεωρείται η αρχαιότερη οργανωμένη πόλη της Ευρώπης. 

Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί-υπεύθυνες υλοποίησης του έργου: Θεοδώρα Λυμπέρη και Χρύσα Μέρμηγκα.  

"Ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο κ. Γεωργία Ταμπακοπούλου, για το χρόνο της, την πλούσια σε πληροφορίες ξενάγηση και την προθυμία της να παράσχει απαραίτητες πληροφορίες για τις εργασίες της ομάδας μας! Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για την άδεια να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο!", σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΓΕΛ Μούδρου. 

D9CF64CE 7324 4BB8 90DE EBE70F23645B

2A85896F CB48 41E2 A25F 96B4B24C2615

 

 

9E69332B 6271 4AD2 9362 E5ECCE7F132B

FB3AA9B8 952D 42B0 8626 4673C1D6A15E

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos pccom

 

youtube channel