Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ζεσταίνεται» το προεκλογικό κλίμα: Απάντηση Μαρινάκη σε Λούκα

banner roots

«Ζεσταίνεται» το προεκλογικό κλίμα: Απάντηση Μαρινάκη σε Λούκα
14.03.2023 | 21:17

«Ζεσταίνεται» το προεκλογικό κλίμα: Απάντηση Μαρινάκη σε Λούκα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμαρχος Λήμνου, απαντώντας σε δημόσια αναφορά του κ. Θωμά Λούκα στο πρόσωπό του, επισημαίνει τα εξής:

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από δημοσίευμα την αντίδραση του κ. Θωμά Λούκα σε έγγραφο το οποίο εστάλη από το Δήμο Λήμνου προς τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Το έγγραφο εστάλη κατόπιν αναφορών γονέων και κηδεμόνων μαθητών/τριών συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου, στο οποίο έλαβε χώρα διάλεξη που αφορούσε σε ευαίσθητα θέματα ανατομίας και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την διοργάνωση αυτής της ομιλίας στα παιδιά προκειμένου να τους ζητηθεί η προηγούμενη έγγραφη συναίνεσή τους.  

Προς αποσαφήνιση λοιπόν της κατάστασης, που δίχως νόημα προέκυψε, διευκρινίζω ότι αυτό ακριβώς το ερώτημα των γονέων απευθύνθηκε και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, δηλαδή της προϋπόθεσης χορήγησης σχετικής άδειας.

Καμία απολύτως αναφορά δεν έγινε στο πρόσωπο του κου Λούκα. Τους γονείς που αντέδρασαν και προσέφυγαν στο γραφείο Δημάρχου τους ενδιέφερε μόνο να λάβουν απαντήσεις ως προς την διάλεξη στα παιδιά τους για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς τη συγκατάθεσή τους και σε καμία περίπτωση ποιος την πραγματοποίησε.  

Απορίας άξιο λοιπόν πως προέκυψε η ενόχληση και η παρέμβαση του κου Λούκα για ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το συγκεκριμένο σχολείο και όχι τον ίδιο.

Έχει ουδέποτε ασχοληθεί ο Δήμος με ανάλογες δράσεις του κου Λούκα που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν του ανωτέρω εγγράφου;

Ο κος Λούκας, ως φαίνεται, δημιουργεί ζήτημα εκ του μη όντος, μη διστάζοντας οικειοθελώς να εμπλέξει ο ίδιος τον εαυτό του προκειμένου να έχει την ευκαιρία να επιτεθεί στον Δήμαρχο και να του καταλογίσει ανυπόστατες κατηγορίες.

Τέλος, σχετικά με τις αναφορές περί πολιτικού πολιτισμού, ας γνωρίζει ο κ. Λούκας, ότι σε καμία περίπτωση οι προσβλητικές και απαράδεκτες εκφράσεις που χρησιμοποίησε δε συνιστούν παραγωγή ορθού πολιτικού λόγου και αποτελούν απλώς δείγμα του δικού του πολιτικού πολιτισμού.  Προτιμότερο θα ήταν να απέχει ο κος Λούκας από γραφικότητες και πομπώδεις εκφράσεις που καμία σύνδεση δεν έχουν με το συμβάν που επιθυμεί να «καταγγείλει».

Δεν παραγνωρίζεται φυσικά το γεγονός ότι κάποιοι προώθησαν την πληροφορία και τα υπηρεσιακά έγγραφα στον κο Λούκα προκειμένου να αδράξει την ευκαιρία προς δημιουργία εντυπώσεων.  

Ποιος τελικά εμπλέκει σε αντιπολιτευτικό διάλογο τα παιδιά εκμεταλλευόμενος τις δράσεις που γίνονται από και προς αυτά;

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το