Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας έψαλλαν στην Ακολουθία των Χαιρετισμών

banner roots

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας έψαλλαν στην Ακολουθία των Χαιρετισμών
11.03.2023 | 13:15

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας έψαλλαν στην Ακολουθία των Χαιρετισμών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ανδρωνίου, εκκλησιάστηκαν εχθές Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, οι τρεις μεγαλύτερες τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας όπου τελέστηκε η ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Πριν την έναρξη της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους μαθητές, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο περιεχόμενο της Ιεράς Ακολουθίας, αλλά και στην ιδιαίτερη ευλογία που λαμβάνουν, όσοι με πίστη και προσήλωση μετέχουν σ’ αυτήν, παροτρύνοντας έτσι τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά δια της προσευχής.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι νεαροί μαθητές έψαλαν όλοι μαζί με τις αγγελικές φωνές τους το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», ενώ δύο μαθητές ανέγνωσαν το «Άσπιλε» και το «Και δος ημίν Δέσποτα», προσδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο μία ιδιαίτερα κατανυκτική νότα στην ακολουθία των Χαιρετισμών.
 
Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε το λόγο στον Θεολόγο κ. Δημοσθένη Μόσχο, ο οποίος με την πολυετή εμπειρία του διηγήθηκε στα παιδιά μία σύντομη διδακτική ιστορία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ενώ στη συνέχεια μία μαθήτρια μίλησε εμπνευσμενα για την ιστορία της συγγραφής του «Ακαθίστου Ύμνου».
 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκλεισε τη λατρευτική σύναξη, επαινώντας τόσο τους μαθητές για την υποδειγματική παρουσία, όσο και τους δασκάλους για την αξιέπαινη φροντίδα που αφορά στην πνευματική καλλιέργεια και πρόοδο των μαθητών.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel