Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε αναβρασμό ο Δήμος Λήμνου απο την επιστολή για το πλεονάζον προσωπικό

banner roots

Σε αναβρασμό ο Δήμος Λήμνου απο την επιστολή για το πλεονάζον προσωπικό
19.12.2013 | 14:18

Σε αναβρασμό ο Δήμος Λήμνου απο την επιστολή για το πλεονάζον προσωπικό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολές σε όλους τους δήμους που περιλαμβάνουν τα σχέδια στελέχωσης από τα οποία θα τεθούν σε κινητικότητα 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι απέστειλε προχθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος.

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, προκάλεσε η επιστολή του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκου

Η επιστολή προκάλεσε αναστάτωση στους δήμους και στα σωματεία των εργαζομένων, που επισημαίνουν λάθη στη μέθοδο αξιολόγησης και στα στοιχεία που έχει χρησιμοποιήσει το υπουργείο, αφού, όπως αναφέρουν, συνυπολογίζονται οι υπάλληλοι των δήμων, των ΝΠΔΔ αλλά και το εποχικό προσωπικό.

Κάθε δήμος παρέλαβε τον αριθμό και τις ειδικότητες του πλεονάζοντος προσωπικού που προκύπτει από την αξιολόγηση την οποία έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών με βάση την απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «μπιλιετάκια» που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών αναγράφουν ότι, για παράδειγμα, στον Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 667 πλεονάζοντες υπάλληλοι, στον Δήμο Αιγάλεω 67 πλεονάζοντες, στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος 31 πλεονάζοντες.

Για τον Δήμο Λήμνου, αναφέρεται ότι το πλεονάζον προσωπικό, φτάνει τα 15 άτομα.

Στην επιστολή του Λ. Γρηγοράκου αναφέρεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί εντός των δήμων και ζητά τη συνεργασία των ΟΤΑ, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις που προκύπτουν από τα κριτήρια αξιολόγησης. Από τους 3.708 υπάλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα το 30% θα προέλθει από το προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ το 70% από τους εργαζομένους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Αντίδραση Χατζηδιαμαντή

Έντονα αντέδρασε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για την αξιολόγηση του δήμου, που περιγράφει ότι 15 υπάλληλοι χαρακτηρίζονται πλεονάζοντες, θα φέρει το θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής, προκειμένου να αποφασίσει επί της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Λήμνου αναμένεται να εκφράσει την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης.

Τη διαφωνία της με τη διάταξη που προβλέπει την εθελούσια κινητικότητα στους ΟΤΑ εξέφρασε χθες η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι ενώ οι εθελοντικές μετατάξεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρότυπο για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, γίνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην πετύχουν, καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κατ' αρχήν συμφωνία.

Οι δήμαρχοι καλούν την κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις τους, ώστε η διαδικασία «να αποτελέσει πρότυπο για τον εξορθολογισμό του υπάρχοντος προσωπικού από τους δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε δήμους που έχουν ελλείψεις, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και τις χρονοβόρες διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα».

Μεταξύ άλλων προτείνουν «απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να διασφαλίσουμε τους εργαζομένους από μελλοντικές οριζόντιες πολιτικές, που είναι άδικες και διαλύουν τις υπηρεσίες των δήμων».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel