Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τη βασιλόπιτα του κόβει ο Χ.Ο.Λ «Ήφαιστος»

the roots web banners 06

Τη βασιλόπιτα του κόβει ο Χ.Ο.Λ «Ήφαιστος»
09.01.2023 | 14:33

Τη βασιλόπιτα του κόβει ο Χ.Ο.Λ «Ήφαιστος»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο Ήφαιστος», την προσεχή Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι στο εστιατόριο «Romeo», στο Ρωμέικο Γυαλό.

Η πρόσκληση του Χ.Ο.Λ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης μας αποτελεί μεταξύ των άλλων και το πατροπαράδοτο και μεταφερόμενο από γενιά σε γενιά έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.

Η τήρηση του εθίμου της βασιλόπιτας, το τελετουργικό μοίρασμα της με απαρχή στο Χριστό και τον Άγιο Βασίλειο και το ιδιαίτερο μερίδιο του φτωχού και του ξενιτεμένου, επιβάλλουν την συγκέντρωση όλων των μελών μιας οικογένειας.

  Η δική μας οικογένεια λοιπόν, που αποτελείται από τα μέλη τους χορευτές και τους φίλους του Ομίλου μας ,τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις , κόβει την βασιλόπιτα της την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 2 το μεσημέρι στο εστιατόριο «ΡΟΜΕΟ» στο Ρωμαίικο Γιαλό.

 Προσκαλούμε όλους εσάς που αποτελείτε την ευρύτερη οικογένεια μας, μιας και η δική σας στήριξη και έκδηλη αγάπη αποτελεί την κινητήριο δύναμη μας και το μέσο για την επίτευξη των στόχων μας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας η οποία θα μας δώσει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση!!!

 Σας περιμένουμε να τηρήσουμε το έθιμο για την αρχή της νέας χρονιάς, ν ανταλλάξουμε ευχές αλλά και να γλεντήσουμε ενώνοντας τα χέρια μας στον κύκλο του χορού πλαισιωμένοι από τους ρυθμούς των παραδοσιακών μας ακουσμάτων.

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 22540-22622.

Με τις καλύτερες ευχές για μια ευλογημένη χρονιά!».

777A02B3 7698 4E07 9F26 E399A89E4D8E

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel