Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φίλοι κι αγαπημένοι αποχαιρέτησαν σήμερα τη Βασιλεία Μιχάκη

the roots web banners 06

Φίλοι κι αγαπημένοι αποχαιρέτησαν  σήμερα τη Βασιλεία Μιχάκη
03.12.2022 | 18:33

Φίλοι κι αγαπημένοι αποχαιρέτησαν σήμερα τη Βασιλεία Μιχάκη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τον Αύγουστο θα έκλεινε τα 100 της χρόνια. Η ζωή της ολόκληρη, ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας! Δύο ετών ήρθε με τη βάρκα από τα απέναντι παράλια και έπειτα για χρόνια, βρέθηκε μετανάστρια στη Γερμανία με τον σύζυγό της.

Το μυαλό της σε απόλυτη διαύγεια μέχρι την τελευταία στιγμή, η καρδιά της την πρόδωσε μόνο...

Στο νοσοκομείο ακόμη και λίγο πριν το τέλος, διηγούνταν στον εγγονό της, τον Γιώργο, ιστορίες από τον πόλεμο, ιστορίες από τη ζωή της! 

Πολλές απ’ αυτές, είχε προλάβει και τις είχε αφηγηθεί στο Ντοκιμαντέρ του Ertflix «Οι μνήμες πέτρωσαν μέσα της». Ευτυχώς, γιατί οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων, δεν πρέπει να χάνονται. 

Διαβάστε τι έγραψε η Ιωάννα Διαματάρη, αποχαιρετώντας την τελευταία ίσως Μικρασιάτισσα: 

«Αυτή την ώρα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της ομωνύμου κοινότητας τελείται η εξόδιος ακολουθία της #Βασιλείας_Μιχάκη, της παραλίγο εκατόχρονης, της μεγάλης μου αδυναμίας, της πιο χαμογελαστής (ακόμη και στα δύσκολα) ύπαρξης, της καλής μάνας και γιαγιάς!!! 

Σχολείο οι διηγήσεις της!!! 

Μαθητεία η συμπεριφορά της!!! 

Παρακαταθήκη η πίστη της!!! 

Θησαυρός οι ευχές της!!! 

Μπορεί να μην κατάφερα να την αποχαιρετίσω όπως ήθελα... όμως η γιαγιά Βασιλεία έχει κλέψει ένα κομμάτι της καρδιάς μου για πάντα και είμαι σίγουρη πως και τώρα από τον Παράδεισο θα μας χαμογελά και θα μας στηρίζει!!! 

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη Χριστίνα, τον Giorgos Sakarikos και τη μητέρα τους.

Υ.Γ.1 Η τελευταία μας φωτογραφία που μοιράζομαι μαζί σας, τραβήχτηκε τη νύχτα της 22ας Νοεμβρίου που μαζί παρακολουθούσαμε από το σπίτι της στον Αγιο-Δημήτρη την φωτιά που είχε ξεσπάσει προς τις Σαρδές.

Υ.Γ.2 Βάλτε στο ertflix το ντοκυμαντέρ "Οι μνήμες πέτρωσαν μέσα της" για να την ακούσετε να διηγείται όσα γεγονότα έζησε το 1940».

 8C2FFEEF 1747 4C53 8C54 A482A2853898

Επίσης, η κ. Καίτη Βρούτζου, έγραψε:

"Ο,τι ήξερα για την αιωνόβια Βασιλική Μιχάκη, το ήξερα από την εγγονούλα της Βασούλα Μιχάκη. Είχα γνωρίσει το όμορφο, ευγενικό, πολυτάλαντο κοριτσάκι, την εγγονούλα της από το γιό της, που δουλεύαμε μαζί στο ίδιο γραφείο στον Καποδιστριακό Δήμο Μύρινας και έφυγε από τη ζωή όταν ακόμη ήταν ένα νιόπαντρο λουλούδι.
Από τη Βασούλα Μιχάκη είχα ακούσει πολλά για τη γιαγιά της.
Ας ευχηθούμε η γιαγιά Βάσω να αγκαλιάσει ζεστά την τόσο ταλαιπωρημένη Βασούλα μας και να μπορέσουν να αλληλοπαρηγορηθούν". 
 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel