Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις

banner roots

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις
01.12.2022 | 11:51

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, με την οποία γίνεται σαφές πως ο σύλλογος "στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών και ολόκληρου του Ιατρικού κόσμου της χώρας μας και εκφράζει την αντίθεσή του σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, για τη «ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ» που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή".

Και συνεχίζει: "Καταδικάζουμε το νομοσχέδιο που καταργεί τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στις δημόσιες δομές υγείας και αυξάνει περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση της υγείας, αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ιατρών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, δεν εξασφαλίζει κοινές συνθήκες επαγγελματικής και επιστημονικής εξέλιξης για το σύνολο των ιατρών της χώρας, οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των παροχών υγείας στην παραμεθόριο και στις νησιωτικές περιοχές.

Μονόδρομο για την ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί η άμεση πρόσληψη Μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού και η εξασφάλιση της εργασιακής σταθερότητας, της επιστημονικής εκπαίδευσης και της ικανοποιητικής αμοιβής του.

Καλούμε την κυβέρνηση να παγώσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να θεσμοθετήσει μια πραγματική μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, προς όφελος του ασθενή, των ιατρών και της δημόσιας υγείας".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το