Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Δράκοι δεν υπάρχουν!»
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Δράκοι δεν υπάρχουν!»
21.11.2022 | 20:18

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Δράκοι δεν υπάρχουν!»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου, με αφορμή της συζητήσεις για το παρασκήνιο της παραίτησης του χειρουργού κ. Γ. Πέππα, η οποία έχει αναστατώσει την κοινωνία του νησιού. 

«Είμαστε αντίθετοι στην παραίτηση του χειρουργού Γιώργου Πέππα, εφόσον εξαναγκάζεται από τη διοίκηση.

Καλούμε τη Διοίκηση να αποτρέψει την παραίτηση του, αν είναι δυνατόν, και σε οποιαδήποτε περίπτωση να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων και του νοσοκομείου», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ένωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με την ευκαΙρία της δήλωσης παραιτήσεως του συναδέλφου χειρουργού Γιώργου Πέππα, ξεκίνησε δυστυχώς από διάφορους “ειδήμονες και επαϊοντες” περί του νοσοκομείου, η αναζήτηση δράκων σε παραμύθια.

Πληροφορούμε όλους, για πολλοστή φορά, ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών:

  • Είναι κάθετα αντίθετη σε εξαναγκασμό σε παραίτηση οποιουδήποτε γιατρού.
  • Διαφωνεί με οποιαδήποτε εξώθηση γιατρού είτε σε αργομισθία (να μην εργάζεται ουσιαστικά) είτε σε άσκηση ιατρικών πράξεων με παράτυπο ή παράνομο τρόπο.
  • Παρεμβαίνει στη Διοίκηση, όποτε προκύπτουν προβλήματα, με στόχο τόσο την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων, στα πλαίσια της νομοθεσίας του ΕΣΥ, όσο και την καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών.
  • Δεν κοινοποιεί οποιαδήποτε παρέμβαση της με δελτία τύπου, παρά δημοσιοποιεί τις θέσεις της σε θέματα που θεωρεί ότι αφορούν το ευρύ κοινό.

Είναι αυτονόητο ότι δράκοι δεν υπάρχουν. Αυτά ισχύουν και στην περίπτωση του συναδέλφου Γιώργου Πέππα.

Έχουμε παρέμβει με παραστάσεις στο Διοικητή καλώντας τον να διερευνήσει το θέμα και να αποτρέψει την παραίτηση του. Έχουμε θέσει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, και έχουμε ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του με αυτό το σκοπό. Έχουμε δημοσιοποιήσει σε ανακοίνωση μας προ μηνός τη μη διενέργεια χειρουργείων ζητώντας την επίλυση του προβλήματος και έχουμε ζητήσει στην τελευταία ανακοίνωση μας να μην υπάρξει καμία παραίτηση, θέτοντας και το γενικότερο πλαίσιο επίλυσης της υποβάθμισης του νοσοκομείου και της παραίτησης γιατρών. Εκτός από τα παραπάνω δύο δελτία τύπου, τα οποία έχουν κοινοποιηθεί και στην ΟΕΝΓΕ και σε όλες τιις Ενώσεις Ιατρών, ο Πρόεδρος της Ένωσης έχει αναφερθεί ονομαστικά στο θέμα του κ. Πέππα τόσο σε συνέντευξη του στο Ράδιο Λήμνος και την κ. Κατσάνου, όσο και σε δήλωση του στο FM100, το ΑΙΟΛΟΣ TV και την κ. Βασιλειάδου. Με ρητό τρόπο έχει απαιτήσει από τη Διοίκηση, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη, την αποτροπή της παραίτησης του συναδέλφου και της διερεύνησης των λόγων αυτής. Περιμένουμε απαντήσεις και κινήσεις.

Η εμμονή κάποιων, χωρίς αιδώ και φραγμό, να βυσσοδομούν και να διαστρεβλώνουν τη στάση της Ένωσης, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί της για να τη μάθουν, και ύστερα αν επιθυμούν να ασκήσουν κριτική, εκτός από περίεργη και εμπαθής, κατέληξε να είναι και γραφική. Ζητούμε συγγνώμη που δεν επικοινωνήσαμε μαζί τους για να τους ενημερώσουμε για τη θέση μας, αλλά αν τους ενδιέφερε τόσο πολύ και δεν τη διάβασαν, δεν την άκουσαν ή δεν την είδαν, ας μας τηλεφωνούσαν αυτοί. Άλλωστε φαίνεται ότι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Ας μας πληροφορήσουν λοιπόν και όλους εμας, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Τα νοσοκομεία, άλλωστε,τα διοικούν οι διοικήσεις, που έχουν και την ευθύνη, και όχι τα σωματεία. Και περιμένουμε από τη διοίκηση να φέρει στο φως όλα τα στοιχεία αυτής της περίεργης και όζουσας υπόθεσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γιατροί παραιτούνται από το νοσοκομείο. Είτε για λόγους δίωξης από τη διοίκηση είτε για λόγους διοικητικούς είτε για λόγους πειθαρχικούς είτε για λόγους προσωπικούς. Αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσοι υπαινιγμοί και υπονοούμενα. Όλα στο φως λοιπόν. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε. Είναι υποχρέωση της διοίκησης να ενημερώσει με παρρησία για το τι γίνεται εδώ και τόσο καιρό.

Περιμένουμε παρόλα αυτά τους αυτόκλητους γνώστες που μιλάνε για “πόλεμο εκ των έσω” και “εκκολαπτόμενους κηφήνες” υπονοώντας ότι αυτά αφορούν γιατρούς, να κατονομάσουν δημόσια ποιους εννοούν ή να καταθέσουν αρμοδίως όποια στοιχεία έχουν. Ειδάλλως ή δεν αφορούν γιατρούς ή τεχνηέντως συκοφαντούν ή απλά δεν ξέρουν τι λένε και τι εννοούν.

Την Ένωση την αφορούν το νοσοκομείο, οι αποχωρήσεις γιατρών, οι τραγικά χαμηλοί μισθοί μας, και το νομοσχέδιο ταφόπλακα για το ΕΣΥ που το τρίδυμο Μητσοτάκη-Γκάγκα-Πλεύρη καταθέτει στην Βουλή.

Και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση.

Είμαστε αντίθετοι στην παραίτηση του χειρουργού Γιώργου Πέππα, εφόσον εξαναγκάζεται από τη διοίκηση.

Καλούμε τη Διοίκηση να αποτρέψει την παραίτηση του, αν είναι δυνατόν, και σε οποιαδήποτε περίπτωση να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων και του νοσοκομείου.

Την αποκλειστική ευθύνη για την παραίτηση Πέππα και τη γενική υποβάθμιση του νοσοκομείου τη φέρουν η Διοίκηση, η ΥΠΕ και το Υπουργείο, είτε λόγω της μη επίλυσης προβλημάτων είτε με την πολιτική που ασκούν.

Είναι ελπιδοφόρο που η απαίτηση και η διεκδίκηση προς τη Διοίκηση και την Πολιτεία δεν γίνεται πλέον μόνο από τους γιατρούς και τους λοιπούς εργαζόμενους στο νοσοκομείο, αλλά ΞΑΝΑ και από τους κατοίκους που ταλαιπωρούνται. Και εμείς θα είμαστε ΞΑΝΑ παρόντες, δίπλα τους και μαζί τους, όποτε γίνονται κινητοποιήσεις για την προάσπιση του νοσοκομείου και του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ». 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018