Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τριαντάφυλλος Κανταράς: «Προσπαθούν να αμφισβητήσουν το έργο που γίνεται στο νοσοκομείο, αλλά ιδού όσα κάναμε»

banner roots

Τριαντάφυλλος Κανταράς: «Προσπαθούν να αμφισβητήσουν το έργο που γίνεται στο νοσοκομείο, αλλά ιδού όσα κάναμε»
19.11.2022 | 17:16

Τριαντάφυλλος Κανταράς: «Προσπαθούν να αμφισβητήσουν το έργο που γίνεται στο νοσοκομείο, αλλά ιδού όσα κάναμε»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στον απόηχο της παραίτησης και αποχώρησης του κ. Πέπα, χειρουργού του νοσοκομείου Λήμνου, καθώς και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει αυτή στην κοινωνία του νησιού, ο κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς, κοινοποίησε σήμερα έναν μίνι απολογισμό του έργου του, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2,5 ετών, χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρίσκεται ο ίδιος στο τιμόνι του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κανταράς, φαίνεται ότι είναι ενοχλημένος, από δημοσιεύματα τα οποία όπως γράφει ο ίδιος «διακρίνονται από  πληθώρα ανακριβειών και έχουν στόχο  να αμφισβητήσουν  το έργο το οποίο παράχθηκε τα τελευταία 2,5 έτη περίπου».

Η ανακοίνωση του κ. Κανταρά: 

Κατόπιν δημοσιευμάτων τα οποία διακρίνονται από  πληθώρα ανακριβειών και έχουν στόχο  να αμφισβητήσουν  το έργο το οποίο παράχθηκε τα τελευταία 2,5 περίπου έτη στο Νοσοκομείο μας, κρίνεται σκόπιμο να γίνει μια σύντομη υπενθύμιση (Αναλυτικά οι απολογισμοί κατ΄ έτος είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου). Περιληπτικά :

ΠΑΝΔΗΜΊΑ

Αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς η πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοιού. Δημιουργήθηκαν 3 εμβολιαστικά κέντρα στα οποία πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εμβολίων (μεγαλύτερος από το μέσο όρο της χώρας μας) και θωρακίστηκε ο πληθυσμός του νησιού μας. Επιπλέον έγινε ορθή και αποτελεσματική περίθαλψη των νοσηλευμένων με αποτελέσματα (καθ΄ ομολογία όλων) πολύ καλύτερα από το μέσο όρο της Πατρίδας μας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Υλοποιήθηκαν   3 νέες  προκηρύξεις πρόσληψης ιατρικού προσωπικού και ολοκληρώθηκαν 2 παλαιότερες, με αποτέλεσμα να προσληφθούν 11 ιατροί.              (ένας πνευμονολόγος, ένας χειρουργός, ένας καρδιολόγος, ένας ακτινολόγος, δύο οφθαλμίατροι, ένας βιοπαθολόγος, μία νεφρολόγος, ένας  αναισθησιολόγος,  μια παθολόγος και ένας ορθοπεδικός). Επιπλέον μετατέθηκαν στο νοσοκομείο μας  ένας βιοπαθολόγος και ένας ορθοπεδικός. Αναμένεται η πρόσληψη ενός ογκολόγου (ένα πάγιο αίτημα των κάτοικων άνω των 7 ετών) και ενός γυναικολόγου. Τέλος το Νοσοκομείο  ενισχύθηκε με 11 άτομα νοσηλευτικού παραιατρικού και λοιπού μόνιμου προσωπικού. 

ΥΛΙΚΟ 

Η ενίσχυση του υλικού του Νοσοκομείου ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Συγκεκριμένα:

1. Παραλήφθηκε,  εγκαταστάθηκε και άρχισε να λειτουργεί από τον Μάρτιο 2021  σύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος. 

2.  Ανακαινίστηκε πλήρως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Τοποθέτηση παροχών οξυγόνου , αλλαγή υδραυλικού δικτύου , αλλαγή πατώματος , βάψιμο, αλλαγή επίπλωσης,) και τοποθετήθηκαν νέα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα (από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ) τα οποία άρχισαν άμεσα την λειτουργία τους καθώς και  το σύστημα ΄΄on line’’ αιμοκάθαρσης το οποίο παρέχει καλύτερα αποτελέσματα στους ασθενείς. Επιπλέον έχει δρομολογηθεί η αλλαγή της ώσμωσης καθώς και η επέκταση της Μονάδας.

3. Τοποθετήθηκε νέα, μεγαλύτερων δυνατοτήτων, γεννήτρια οξυγόνου για την κάλυψη των αναγκών της πανδημίας.

4. Τοποθετήθηκαν  νέος λαπαροσκοπικός πύργος για τις χειρουργικές επεμβάσεις, νέο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για τις ορθοπεδικές επεμβάσεις  και νέο    μηχανήματος Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις.

 ΜΕΓΆΛΑ ΕΡΓΑ 

1.  Επαναεργοποιήθηκε το έργο με τίτλο ΄΄Ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων ΄΄ ύψους περίπου 1,5 εκτ. ευρώ  με το οποίο θα γίνει πλήρη ανακαίνιση και αναμόρφωση του παλαιού κτηρίου του Νοσοκομείου . Την παρούσα χρονική περίοδο βρίσκεται στην ολοκλήρωση της μελέτης και αμέσως μετά θα γίνει η προκήρυξη της κατασκευής του έργου.

 2. Εντάχθηκε σε πρόγραμμα, χρηματοδοτήθηκε και βρίσκεται στην ανάθεση η μελέτη για την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η οποία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό παρεμβάσεων ώστε   το Νοσοκομείο να γίνει ενεργειακά σύγχρονο(αλλαγή λαμπτήρων, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσίφωνων , ηλιακών πάνελ κλπ).

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 

 Καταγράφηκε στο κτηματολόγιο όλη η περιουσία και έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αξιοποίησή της προς όφελος   του Νοσοκομείου.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ

Δημιουργήθηκε νέα σύγχρονη ιστοσελίδα για το Νοσοκομείο  μας   και αναπτύχθηκαν νέες ψηφιακές δυνατότητες και λειτουργίες για την καλύτερη διαχείριση και διεκπεραίωση του έργου του Νοσοκομείου. 

ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ

Πραγματοποιήθηκε  μεγάλος αριθμός έργων τα οποία στόχευαν στην αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων (τοιχία, εξωτερικές αυλές, φρεάτια, σκίαστρα κλπ) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς και την ευπρέπεια του χώρου.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΕΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ 

Το Νοσοκομείο ξεκίνησε συνεργασία με το τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου το οποίο εδρεύει στο νησί, με το ΙΕΚ Λήμνου και με τα ΕΠΑΛ Μύρινας και Μούδρου προσφέροντας την δυνατότητα της πρακτικής άσκησης στους σπουδαστές- φοιτητές τους.

Πρέπει να τονιστεί ότι το παραπάνω έργο υλοποιήθηκε συμφώνα με τις οδηγίες - κατευθύνσεις, και ενίσχυση της 2ης ΥΠΕ, του Υπουργείου Υγείας, καθώς την συνδρομή   των δωρητών μας. Κύριος συμπαραστάτης και αρωγός   είναι  ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κατόπιν των παραπάνω θεωρούμε ότι τα έργα δεν μπορούν να εκμηδενιστούν  από λόγια και είναι ηθικά μη αποδεκτή  οποιαδήποτε παραπληροφόρηση δρομολογείται με άλλους στόχους,  εργαλειοποιώντας  το ύψιστο ανθρώπινο αγαθό, την υγεία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το