Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>AegeanDocs: «Ανοίγει πανιά» για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

banner roots

AegeanDocs: «Ανοίγει πανιά» για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
17.09.2022 | 08:55

AegeanDocs: «Ανοίγει πανιά» για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η δέκατη, πανηγυρική, διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στα νησιά του Β. Αιγαίου, από 29/9 έως 6/10.

Με έντεκα αίθουσες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες, το AegeanDocs -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, «σαλπάρει» για δέκατη φορά.

Το φεστιβάλ θα «συναντήσει» το κοινό την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σε Λήμνο, Σάμο, Χίο, Ικαρία, Φούρνους, Ψαρά, Οινούσσες, Άγιο Ευστράτιο ενώ στη Λέσβο ο κύκλος των εκδηλώσεων θα ανοίξει από τις 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Δεκάδες σκηνοθέτες, παραγωγοί και κριτικοί κινηματογράφου θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν τις ταινίες με το κοινό των νησιών στις «δίδυμες» έδρες του Φεστιβάλ, τη Λήμνο και τη Λέσβο και σε απευθείας σύνδεση με τους θεατές στα υπόλοιπα νησιά.

Τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ είναι ο Δανός TueSteen Muller, ιδρυτής του European Documentary Network και πρώτος διευθυντής του StoryDoc, του κινηματογραφικού ινστιτούτου, το οποίο διοργανώνει το AegeanDocs.

Το AegeanDocs πραγματοποιείται με την υποστήριξη και αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ΕΟΤ, ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής και ΕΚΚ και με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου, του ΠΙΟΠ (Πολιτιστικού Κέντρου Τραπέζης Πειραιώς), των δημοτικών θεάτρων σε Λήμνο και Λέσβο και των αιθουσών των δήμων των υπολοίπων νησιών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel