Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Νοσοκομείο Λήμνου

banner roots

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Νοσοκομείο Λήμνου
06.08.2022 | 11:03

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Όρθρος και Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων του Νοσοκομείου Λήμνου την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022.

Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Σχίζα και τον Ιερολ. Διάκονο π. Κυριακό Δημητριάδη.

Παρόντες, πέραν των εκκλησιαζομένων, ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς, αλλά και εκπρόσωποι του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν αποτμήματα των εκτεθέντων χαριτοβρύτων λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού, των Αγίων Ενδόξων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Πριν το πέρας της ευχαριστιακής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στο σύντομο λόγο του σημείωσε, ότι με το μυστήριο εγκαινιάζεται μία επιπλέον δυνατότητα πνευματικής ευκαιρίας για τους ενδιαφερομένους, αφού κάθε Πέμπτη όλο το χρόνο θα τελείται Θεία Λειτουργία στο Νοσοκομείο, με σκοπό τον αγιασμό και την πνευματική ενίσχυση και στήριξη τόσο των νοσηλευομένων και των οικείων τους, όσο και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου, που καταβάλλει φιλότιμους κόπους με αυταπάρνηση και ζήλο για την ανακούφιση και τη θεραπεία του ανθρωπίνου πόνου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνάρτηση ψυχής και σώματος, η φροντίδα των οποίων αποκαθιστά την ισορροπία της σύνολης υγείας του ανθρώπου και γι΄ αυτό εξέφρασε βαθύτατες ευχαριστίες προς το Διοικητή του Νοσοκομείου και προς το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου, για την πρόθυμη ανταπόκριση και αποδοχή της στήριξης του έργου τους από την προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας, η οποία φροντίζει να θωρακίσει και να γιγαντώσει τις ψυχικές δυνάμεις των πασχόντων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το