Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον Άη Στράτη ο δήμαρχος Θέρμου για την εκδήλωση μνήμης του Νικόλαου Σιαλμά
Στον Άη Στράτη ο δήμαρχος Θέρμου για την εκδήλωση μνήμης του Νικόλαου Σιαλμά
16.06.2022 | 09:03

Στον Άη Στράτη ο δήμαρχος Θέρμου για την εκδήλωση μνήμης του Νικόλαου Σιαλμά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συμπληρώνονται 30 χρόνια (18 Ιουνίου 1992) αφότου ο 27χρονος Θέρμιος υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς έπεσε για την πατρίδα.

Σκοτώθηκε σε αποστολή αναχαίτισης στον Άη Στράτη κατά την εικονική αερομαχία με τα τουρκικά F-16, αυτός με το Mirage F-1 CG.

Ο Νικόλαος Σιαλμάς πέρασε το πάνθεον των ηρώων και η χώρα δεν τον ξεχνάει.

Φέτος μάλιστα που οι τουρκικες απειλές έχουν χτυπήσει «κόκκινο» η εκδήλωση στη μνήμη του θα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.

Εκεί στο Αγιο Ευστράτιο, στο μνημείο με το σύμβολο της σμηναρχίας του Νίκου Σιαλμά και το ακρωτήρι που πήρε το όνομα του, την Παρασκευή θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Παρών θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και φυσικά κλήθηκε και θα παραστεί ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Οι δύο δήμοι άλλωστε έχουν αδελφοποιηθεί.

 

Πηγή: agrinionews.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

greek radios

youtube channel