Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δράσεις Ρομποτικής και Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

banner roots

Δράσεις Ρομποτικής και Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου
16.05.2022 | 12:43

Δράσεις Ρομποτικής και Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, η κ. Πανδώρα Σιφνιώτη, υπεύθυνη του ευρωπαϊκού προγράμματος "Open Science Hab” που υλοποιείται για δεύτερη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου από τη "SciCo Maker Lab", παρακολούθησε την επίδειξη της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας «PieceMaker» που αφορούσε το έργο LXS BIORESEARCH, μέρος του οποίου υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Μύρινας.

ro1

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασίας (Open Science Hub Network), παρέχει τεχνογνωσία και εξοπλισμό, με σκοπό να υποστηρίξει έργα έρευνας και καινοτομίας, που θα προκύψουν από τις πρωτοβουλίες, που θα αναλάβουν τα σχολεία αξιοποιώντας την Διερευνητική Μεθοδολογία Μάθησης (Inquiry-based Learning) και την Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία (Responsible Research & Innovation). Συμμετέχουν 9 ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία και Ελβετία).

ro3

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με τη συμμετοχή σχολείων από το Βόρειο Αιγαίο και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών πληροφορικής με τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και η δημιουργία διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων εργασίας/έρευνας (project).

ro4

Το σχολείο συμμετείχε με την παρουσίαση του έργου Αυτόματος σερβιτόρος «Ο Ζήκος»  που υλοποίησε η Β Τάξη Γυμνασίου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις με υπεύθυνο τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Νικόλαο Χαβιά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel