Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κ. Στρατάκη για 1ο Δημοτικό Μύρινας: Γι’ αυτούς τους λόγους ενώσαμε τα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης

banner roots

Κ. Στρατάκη για 1ο Δημοτικό Μύρινας: Γι’ αυτούς τους λόγους ενώσαμε τα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης
21.10.2021 | 18:47

Κ. Στρατάκη για 1ο Δημοτικό Μύρινας: Γι’ αυτούς τους λόγους ενώσαμε τα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να ενώσει τα δυο τμήμα της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε ένα. Για την απόφαση αυτή, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους έγινε, μίλησε στον FM100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, η προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Στρατάκη.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, η κ. Στρατάκη υποστήριξε, πως τα τμήμα της ΣΤ τάξης στο 1ο Δημοτικό λειτουργούσαν με συνολικά 21 παιδιά, 10 στο ένα τμήμα και 11 στο άλλο. Αν και αρχικά είχε παρθεί η απόφαση να μην αλλάξει κάτι, παρά τον σχετικά μικρό αριθμό παιδιών ανά τμήμα, η απουσία δασκάλου από το πρώτο τμήμα της ΣΤ του 3ου δημοτικού δεν άφησε πολλά περιθώρια.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να ενωθούν τα τμήματα της ΣΤ του 1ου δημοτικού και να δημιουργηθεί ένα τμήμα με 21 παιδιά και ο εκπαιδευτικός να μεταφερθεί το 3ο 3ο για να λειτουργήσει και το τμήμα της ΣΤ τάξης που δεν έχει κάνει μάθημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των παιδιών στο 3ο δημοτικό ξεπερνάει συνολικά τα 30 και δεν υπήρχε δυνατότητα να ενωθούν τα εκεί τμήματα.

Ακούστε τα όσα ανέφερε η κ. Στρατάκη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το