Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ετμεκτσόγλου – Δημητρόπουλος μιλούν για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Λήμνου»
Ετμεκτσόγλου – Δημητρόπουλος μιλούν για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Λήμνου»
07.10.2021 | 20:27

Ετμεκτσόγλου – Δημητρόπουλος μιλούν για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Λήμνου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η παραδοσιακή μάντρα της Λήμνου, η τέχνη παρασκευής του μελίχλωρου, η κατασκευή τυρβολιών, το παραδοσιακό ζύμωμα, είναι ο πολιτισμός μας και τμήμα της ταυτότητας του τόπου.

Κι επειδή ακριβώς είναι μόνο ένα τμήμα, το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο MedINA, ο Όμιλος «Ανεμόεσσα» και το πρόγραμμα «Terra Lemnia» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Λήμνου: η ζωντανή μνήμη του τόπου συνέχει και κινητοποιεί».

Για την εκδήλωση αυτή, μίλησαν στη Δέσποινα Βασιλειάδου και την εκπομπή «Θέμα και Ανάθεμα», ο Γιώργος Δημητρόπουλος μέλος του MedINA και συντονιστής του προγράμματος «Terra Lemnia» και η Φωτεινή Ετμεκτσόγλου Γενική Γραμματέας του Ομίλου Ανεμόσεσσα, δίνοντας πληροφορίες για τη διοργάνωση και αποκαλύπτοντας ότι θα προβληθεί για πρώτη φορά ένα ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ με θέμα την Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδος στη Μύρινα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

greek radios

 

 

youtube channel