Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αυτές είναι οι προτάσεις της ΣΥΜ.Π.ΑΝ για την επίλυση του ακτοπλοϊκού

banner roots

Αυτές είναι οι προτάσεις της ΣΥΜ.Π.ΑΝ για την επίλυση του ακτοπλοϊκού
20.09.2021 | 13:12

Αυτές είναι οι προτάσεις της ΣΥΜ.Π.ΑΝ για την επίλυση του ακτοπλοϊκού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο δημόσιος διάλογος σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο αποτελεί κενό γράμμα αν δεν αποτυπώνεται σε συγκεκριμένες προτάσεις την τοπικής κοινωνίας προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ως εκ τούτου, η «Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης» (ΣΥΜ.Π.ΑΝ), έχοντας ως αφετηρία την πάγια αντίληψη ότι οι συγκοινωνίες συνιστούν δημόσιο αγαθό, καταθέτει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των ακτοπλοϊκών μας συγκοινωνιών και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των νησιωτών.

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:

-Αναθεώρηση και βελτίωση του συνολικού πλαισίου υπηρεσιών κοινού οφέλους  "ΥΓΟΣ " ειδικά σε ότι αφορά το καθεστώς των άγονων γραμμών.

- Ορθολογική κατανομή και αύξηση των διαθέσιμων πόρων για τις άγονες ώστε να διασφαλίζεται ένα κοινό ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο για όλες τις γραμμές.

-Αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης για την σύναψη μακροχρόνιων συμβάσεων που θα επιτρέπουν και θα υποχρεώνουν σε αναβάθμιση του στόλου

- Αναβάθμιση κατηγορίας πλοίων με αναθεώρηση υφιστάμενων η σύναψη νέων συμβάσεων άμεσα με κάλυψη του πρόσθετου κόστους από ΠΔΕ

- Υποχρέωση αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης- επισκευών και ετήσιας συντήρησης με πλοίο αντίστοιχων προδιαγραφών

- Υποχρέωση εκτέλεσης δρομολογίων σε μέρες και ώρες που πραγματικά εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες

- Κάλυψη ενδοπεριφερειακών συνδέσεων με συχνότητα που να επιτρέπει την αυθημερόν εξυπηρέτηση με συνδυασμό μεταφορικών μέσων.

- Μέτρα για την ουσιαστική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλες τις κατηγορίες μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών.

- Αξιοποίηση των θεσμικών και χρηματοδοτικών δυνατοτήτων (πράσινες μεταφορές) με προτεραιότητα στις άγονες του Β. Αιγαίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel