Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΓΓ Αιγαίου από Καβάλα: Προσπάθεια για επιδότηση της γραμμής Καβάλα-Λήμνος-Λέσβος-Λαύριο (video)

the roots web banners 06

ΓΓ Αιγαίου από Καβάλα: Προσπάθεια για επιδότηση της γραμμής Καβάλα-Λήμνος-Λέσβος-Λαύριο (video)
18.09.2021 | 15:33

ΓΓ Αιγαίου από Καβάλα: Προσπάθεια για επιδότηση της γραμμής Καβάλα-Λήμνος-Λέσβος-Λαύριο (video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/9), ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία φορέων της Καβάλας ενώ τέθηκε επί τάπητος το ζητούμενο των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εξετάζεται η επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλα-Λήμνος-Λέσβος-Λαύριο έτσι ώστε να έρθουν νέα πλοία στη συγκεκριμένη γραμμή. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτουλάκης δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που πρέπει να υπάρχουν ώστε να μην χάνουμε δρομολόγια αλλά να είμαστε απολύτων ενταγμένοι στον νέο ακτοπλοϊκό χάρτη. Βρίσκεται σε εξέλιξη μία μελέτη, την οποία έχουμε αναθέσει στο Ινστιτούτο Μεταφορών, στο ΕΚΕΤΑ. Αναμένουμε τα αποτελέσματα διότι, όπως ξέρετε, η έννοια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης πρέπει να τεκμηριώνεται, πρέπει να δίνουμε τα κίνητρα εκείνα, εφόσον χρειάζονται, ιδίως στις άγονες γραμμές, και, όπως ξέρετε, τα λιμάνια από μόνα τους δεν αρκούν. Προϋποθέτουν να λειτουργούν και να έχουν παρεχόμενες υπηρεσίες. Είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρούμε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας μπορούν να είναι απολύτως συμπληρωματικά κι όχι ανταγωνιστικά. Επομένως, υπ’ αυτή την έννοια θεωρώ ότι οι προοπτικές ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Καβάλας, εφόσον γίνουν και οι κατάλληλες κινήσεις και από τους τοπικούς φορείς, μπορούν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel