Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - Σπιλάνης για ακτοπλοϊκό: «Μόνο το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να δώσει λύση» (audio)

banner roots

Λήμνος - Σπιλάνης για ακτοπλοϊκό: «Μόνο το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να δώσει λύση» (audio)
06.09.2021 | 19:22

Λήμνος - Σπιλάνης για ακτοπλοϊκό: «Μόνο το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να δώσει λύση» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τις εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου ο Γιάννης Σπιλάνης.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου» με την ιδιότητά του ως πρώην γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πιέσουν για την επίλυσή του.

Τόνισε πως ο μόνος αρμόδιος για αυτό είναι το ίδιο το υπουργείο και πως με τα πλοία που επιλέγονται να μπουν στη συγκεκριμένη άγονη γραμμή, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ρήτρες που τίθενται στις συμβάσεις των πλοιοκτητών, υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιούνται και να μην «μπαίνουμε σε δίλημμα για το αν υπάρχουν διαθέσιμα πλοία ή όχι».

Πώς σχολίασε ο κ. Σπιλάνης τον σχεδιασμό του υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί επί της αρχής από την Κομισιόν και προβλέπει χρηματοδότηση από τους πόρους του ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα «Νέαρχος»; Ποια είναι η δική του πρόταση για τη μόνιμη και μακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος;

Ακούστε τη συζήτηση με τον κ. Σπιλάνη:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το