Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - ακτοπλοϊκό: Το ΣΥΜ.Π.ΑΝ. για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

banner roots

Λήμνος - ακτοπλοϊκό: Το ΣΥΜ.Π.ΑΝ. για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
03.09.2021 | 20:43

Λήμνος - ακτοπλοϊκό: Το ΣΥΜ.Π.ΑΝ. για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου με θέμα το ακτοπλοϊκό εξέδωσε η Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης (ΣΥΜ.Π.ΑΝ.).

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη:

«Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ήταν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Λαυρίου με την ταλαιπωρία επιβατών και επισκεπτών να είναι έκδηλη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να στέκεται κατώτερη των περιστάσεων.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Λήμνου, συνάντηση η οποία απέβη άκαρπη, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς μας στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πρώτη στιγμή ως παράταξη, τόσο εντός όσο κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου, θέσαμε την ανάγκη για μαζικές κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία του Δήμου Λήμνου και τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φορέων, εκπέμποντας ένα μήνυμα ενότητας αλλά και μηδενικής ανοχής στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Εκφράσαμε τη διαφωνία μας με την εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου για απαγόρευση του κατάπλου του "Aqua Star" μέχρι την αντικατάσταση του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 21 του Σεπτέμβρη, καθώς δε θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον προβλήματα και ταλαιπωρία στη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών τη στιγμή αλλά να προχωρήσουμε σε μαζικές συμβολικές κινητοποιήσεις όπου θα διεκδικούμε μακροχρόνιες συμβάσεις με αξιόπλοα πλοία τουλάχιστον β’ κατηγορίας, συχνά δρομολόγια με Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και προκήρυξη γραμμής Λήμνου-Μυτιλήνης-Θεσσαλονίκης, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.

Θεωρούμε καθοριστική τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων στην κινητοποίηση της 10ης Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να δώσουμε δυναμικά το στίγμα στο τι θέλουμε για το νησί μας αλλά και να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έτσι ώστε τα αιτήματα μας να εισακουστούν αλλά και να αποτυπωθούν στην επόμενη σύμβαση του Υπουργείου με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel