Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνεχίζεται για 2η χρονιά το πρόγραμμα στίβου για Α.μ.Ε.Α από την Αθλητική Ένωση Λήμνου

banner roots

Συνεχίζεται για 2η χρονιά το πρόγραμμα στίβου για Α.μ.Ε.Α από την Αθλητική Ένωση Λήμνου
02.10.2013 | 14:38

Συνεχίζεται για 2η χρονιά το πρόγραμμα στίβου για Α.μ.Ε.Α από την Αθλητική Ένωση Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. «Ορίζοντες» με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τη συνέχιση του τμήματος στίβου για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, της Αθλητικής Ένωσης Στίβου Α.Ε.Λ. που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο και τα δύο Ειδικά Σχολεία του νησιού.

 

Τα μαθήματα θα εξακολουθήσουν να γίνονται κάθε Σάββατο πρωί στο Στάδιο της Μύρινας και για τη συμμετοχή των παιδιών στο τμήμα δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση. Τις μεταφορές των μαθητών που δεν μπορούν να μετακινηθούν με δικό τους μεταφορικό μέσο, αναλαμβάνει να διευθετήσει ο Σύλλογος «Ορίζοντες» και καλεί το Δήμο Λήμνου καθώς και άλλους φορείς να στηρίξουν οικονομικά την πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια.

Βασικός σκοπός του Προγράμματος, το οποίο αποτελεί καινοτομία για τα δεδομένα της Λήμνου, είναι να προσφερθούν ΚΑΙ στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τη χαρά της άθλησης, τη γνωριμία με τα αθλήματα του στίβου με στόχο την ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται για την κοινωνικοποίησή τους.

Εξάλλου, βασικός σκοπός του Προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά, να προβάλλουν και να αναδείξουν τις ικανότητές τους, συμμετέχοντας ισότιμα σε αθλητικά δρώμενα, όπως ημερίδες και αγώνες. Πέρυσι ο Σύλλογος"Ορίζοντες"συμμετείχε σε δύο ημερίδες Kids athletic που διοργανώθηκαν στο Στάδιο Μύρινας και φέτος με το ξεκίνημα θα λάβει μέρος, μαζί με τους αθλητές των υπόλοιπων τμημάτων στίβου της ΑΕΛ, στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Χίο στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, με τρεις συμμετοχές μαθητών.

Οι μαθητές φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου Λήμνου και είναι οι: Αμπελώμος Παναγιώτης, Τυρταίου Κωνσταντίνα και Κάντζος Τρύφωνας.

Ο Σύλλογος, στην ίδια ανακοίνωση, ευχαριστεί για άλλη μια φορά θερμά την ΑΕΛ και ιδιαίτερα το γυμναστή κύριο Νίκο Καρύδη που έχει αναλάβει τη χαρά της άθλησης των μαθητών τους Εκπαιδευτικούς των δύο Σχολείων, τους Γονείς που με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και το Δήμο Λήμνου καθώς και τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, οι οποίοι στηρίζουν οικονομικά όσο και ηθικά, κάθε ενέργεια που προάγει την «αυτονόητη» ισοτιμία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες αλλά και Ικανότητες, επιδεικνύοντας έμπρακτα ευαισθησία και ανθρωπιά.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το