Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools 2021» διακρίθηκαν Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου! (photos)

banner roots

Στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools 2021» διακρίθηκαν Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου! (photos)
06.06.2021 | 14:49

Στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools 2021» διακρίθηκαν Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου! (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools 2021» διακρίθηκαν το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Μούδρου.

Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Γυμνάσιο του Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης»:

«Διάκριση για το Γυμνάσιο Μούδρου "Αργύριος Μοσχίδης" στο διαγωνισμό Bravo Schools του QualityΝet Foundation, ενός εξειδικευμένου Οργανισμού για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται, από το 1997, με στόχο την υποστήριξη ενός Βιώσιμου μέλλοντος, μέσω της δημιουργίας μιας Βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας που αναπτύσσεται με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή, ως ο κύριος μοχλός για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής. Η πρωτοβουλία "Bravo Schools" στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το Γυμνάσιο Μούδρου διακρίθηκε στον 7ο Παγκόσμιο Στόχο για φθηνή και καθαρή ενέργεια στα πλαίσια προστασίας του Περιβάλλοντος για το καινοτόμο πρόγραμμά του "Αλλάζουμε τη Λήμνο μας", ένα υβριδικό σύστημα αξιοποίησης της ηλιακής και αιολικής ενέργειας για την τροφοδότηση τοπικών σταθμών πληροφόρησης και σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης οι κ. κ. Κυριακός Ζαννής, Μιχελακάκη Ειρήνη και Παπαπαναγιώτου Μαρία. Συνοδοιπόροι 8 μαθητές της Α Γυμνασίου, οι Τέλλιος Σωτήρης, Λεβογιάννης-Ερημάκης Γιώρης, Βαρίτης Μάρκος, Τσιμπουκάκη Δέσποινα, Ταρσή Ραφαηλία, Μπατσούλη Μελίνα, Σλαμπάκη Γεωργία, Σουκοβέλου Κωνσταντίνα.

Tην εκδήλωση του Bravo Schools του Quality Net Foundation προλόγισαν η κ. Αστέρη Ντορέττα, Υπεύθυνη του Πιλοτικού Προγράμματος "Σχολεία Δεξιοτήτων" και η κ. Δηλαδή Βέτα, ΕΘνική Συντονίστρια του δικτύου Aspnet Schools.

Αισθανόμαστε περήφανοι που μετέχουμε ενεργά και στα δύο σημαντικά αυτά δίκτυα, καθώς το Γυμνάσιο Μούδρου ολοκληρώνει με επιτυχία την πιλοτική φάση του Εργαστηρίου δεξιοτήτων, που από την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας και ανήκει στα υπό ένταξη σχολεία του δικτύου της Aspnet της Unesco».

gymnasio moudrou bravo schools

gymnasio moudrou bravo schools 1

Στην ανακοίνωση του Γενικού Λυκείου του Μούδρου αναφέρεται:

«To ΓΕΛ Μούδρου σε ειδική εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος διακρίθηκε για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό "Δάφνη-νησιά φάροι βιώσιμης ανάπτυξης" με τίτλο "Φωτί-ζουμε τον πολιτισμό μας". Το προτεινόμενο έργο, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, σκοπό έχει να προβάλει τα μνημεία πολιτιστικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος της Λήμνου, αξιοποιώντας μορφές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον! Μία καινοτόμος ιδέα, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται στις 15 Ιουνίου.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Στέλιος Καραγιάννης τονίζει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το σχολείο στα καινοτόμα προγράμματα και τις σχολικές δραστηριότητες και, μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Μούδρου, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό, κ. Θεοδώρα Λυμπέρη, για την υλοποίηση της ιδέας και τον συντονισμό της ομάδας, καθώς και τη δημιουργική ομάδα, που αποτελείται από τις μαθήτριες: Σταυρούλα Μαρία Στενού, Αποστολία Ειρήνη Λαγού, Νικολέττα Δήμου, Χριστίνα Παππά, Δήμητρα Άντων, Μαρία Κιουρανάκη, αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών για την υποστήριξή τους».

gel moudrou bravo schools

gel moudrou bravo schools 1

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το