Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Λειτουργία πλατφόρμας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών

banner roots

Λήμνος: Λειτουργία πλατφόρμας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών
14.05.2021 | 12:24

Λήμνος: Λειτουργία πλατφόρμας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τα Π.Ε.Κ.Ε.Σ. και οι υφιστάμενες υπηρεσίες εκπαιδευτικής Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (π.χ.ΚΕ.Σ.Υ.), που εδρεύουν στους νομούς διοικητικής αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου, αντιλαμβάνονται και συμμερίζονται την ανάγκη κοινωνικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής ενίσχυσης και συμβουλευτικής υποστήριξης των μαθητών, των γονέων τους και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλης συναισθηματικής και ψυχολογικής φόρτισης.

Ως εκ τούτου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει εκ νέου, σε όλη τη σχολική κοινωνία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου καθώς και τους γονείς και τους μαθητές, την ύπαρξη και τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης : http://vaigaiou.pde.sch.gr/2pekes/health/που υφίσταται στην υπηρεσία ήδη από 20/04/2020.

Η πλατφόρμα έχει ως στόχο να παρέχει αξιόπιστη συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα ψυχικής υγείας λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά επιπρόσθετα και παράπλευρα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της άρσης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της κοινωνικής απομόνωσης, από τη παρούσα επιδημική κρίση.

Για χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους, η πλατφόρμα δέχτηκε εκατοντάδες αιτήματα υποστήριξης από γονείς και μαθητές όλου του Βορείου Αιγαίου, που αντιμετώπιζαν προβλήματα προσαρμογής, συναισθηματικής και ψυχολογικής υγείας ή από όλους εκείνους -κυρίως γονείς- που απλά επιθυμούσαν να λάβουν μια αξιόπιστη, άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη συμβουλή για τον εαυτό τους ή τα παιδιά τους.

Παράλληλα η πλατφόρμα διαθέτει βιβλιοθήκη επίκαιρης επιστημονικής αρθρογραφίας για θέματα ψυχικής ατομικής και οικογενειακής υγείας που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Για τη διεκπεραίωση της παραπάνω αποστολής η υπηρεσία στελεχώνεται από μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων ψυχικής υγείας και στελεχών εκπαίδευσης με εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, που είναι ήδη ενταγμένοι στον εν γένει μηχανισμό της εκπαίδευσης, στις έδρες των νομών της περιφέρειας.

Ιδιαίτερα, σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καλούνται για μια ακόμα φορά να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, η ύπαρξη ενός δημόσιου κέντρου παροχής ψυχολογικής βοήθειας και συμβουλευτικής από τη πλευρά μας με αποδέκτες όλη τη σχολική κοινότητα, κρίνεται αναγκαία. Για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τους γονείς & κηδεμόνες αυτών, εκτός από την αποστολή ηλεκτρονικού αιτήματος για συμβουλευτική υποστήριξη, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται και τηλεφωνικά στην υπηρεσία, σε συγκριμένες ημέρες και ώρες για την αμεσότερη επικοινωνία με τους ειδικούς επιστήμονες.

Γίνεται κατανοητό, ότι η αρμοδιότητα και το έργο της υπηρεσίας αφορά αποκλειστικά αιτήματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και σε καμία περίπτωση πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για διοικητικά ή οργανωτικά θέματα των εξετάσεων ή της λειτουργίας της εκπαίδευσης για τα οποία έχουν την ευθύνη οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://vaigaiou.pde.sch.gr/2pekes/health/,

μέσα από τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφόρηση ή να αποστέλλουν το έγγραφο αίτημα υποστήριξης.

Για τηλεφωνική επικοινωνία υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις αναφερόμενες μέρες και ώρες και στα τηλέφωνα επικοινωνίας που αναγράφονται, λαμβάνοντας υπόψη το νομό κατοικίας τους από τη Δευτέρα 17/5/2021

  1. Ομάδα νήσου Λέσβου
 

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

ΒΟΥΛΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ψυχολόγος

12.00-14.00

22510 37344

2251037345

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΉΝΗ

Κοινων. Λειτουργός

14.00-15.00

ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Κοινων. Λειτουργός

15.00-16.00

ΚΟΝΤΑΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΑ

Ψυχολόγος

ΤΕΤΑΡΤΗ: 16.00-18.00

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Ψυχολόγος

ΔΕΥΤΕΡΑ: 16.00-18.00

 

     

2.      Ομάδα νήσων Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου

 

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

ΣΤΑΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ψυχολόγος

12.00 – 18.00

2254024701

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Κοινωνική Λειτουργός

12.00– 18.00

3.      Ομάδα νήσων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

 

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας

ΠΑΠΠΑ ΑΡΓΥΡΩ

Ψυχολόγος

11:00-17:00

6937459583 και 2271101193

  1. Ομάδα νήσων Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και Θύμαινας
 

ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας

ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Ψυχολόγος

11:00-17:00

2273087214

ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Κοινωνική Λειτουργός

11:00-17:00

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel