Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιμελητήριο Λέσβου – Λήμνου: «Δωρεάν self test σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους»

banner roots

Επιμελητήριο Λέσβου – Λήμνου: «Δωρεάν self test σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους»
14.05.2021 | 09:35

Επιμελητήριο Λέσβου – Λήμνου: «Δωρεάν self test σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την δωρεάν διενέργεια όλων των self test των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και των εργοδοτών και των αυτοαπασχολούμενων, ζητά το Επιμελητήριο Λέσβου με επιστολή του προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Οικονομικών, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το αίτημα αυτό κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους Υπουργούς με την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Έπειτα από τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Αναφορικά με την προμήθεια των self test, το ένα θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, στον εργαζόμενο.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, αναγνωρίζει την χρησιμότητα της διενέργειας των self test, η οποία συμβάλει στη διασφάλιση και την προστασία της δημόσιας υγείας, και ως εκ τούτου στην ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα. Δεδομένου όμως των συγκυριών, θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι οι εργοδότες καλούνται στην κάλυψη μιας ακόμη οικονομικής υποχρέωσης, αυτή της αγοράς των self test.

Με την επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα και την ομαλή λειτουργία, έπειτα από ένα μακρύ διάστημα με σειρά περιοριστικών μέτρων, οι συνθήκες στις οποίες καλούνται οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν, έχοντας συσσωρευμένα οικονομικά βάρη και υποχρεώσεις, είναι ήδη δύσκολες, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ένα επιπλέον κόστος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και την πρόθεση της Κυβέρνησης για επάνοδο στην κανονικότητα, θεωρούμε δεδομένες τις ενέργειες σας έτσι ώστε η διενέργεια των self test για εργοδότες, υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους, να γίνεται αποκλειστικά με την κάλυψη του κόστους από την Πολιτεία.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Ι. Μυρσινιάς

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου»

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το