Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι Κεχαγιάδες της Λήμνου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (video)

the roots web banners 06

Οι Κεχαγιάδες της Λήμνου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (video)
10.05.2021 | 10:50

Οι Κεχαγιάδες της Λήμνου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Της Δήμητρας Λαχουρή

Το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ “KΕ•HA•’JAS – Ο άνθρωπος της Γης” του Γιώργου Κωμάκη γυρισμένο στη Λήμνο και “Η απέναντι όχθη της Σεμέλη Σαφού που αφορά το μεταναστευτικό παρελθόν της οικογένειας της σκηνοθέτιδος και την απαράμιλλη ομορφιά της Ικαρίας, θα προβληθούν στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021, σε φυσικούς χώρους και online.

Λίγα λόγια για τα δύο ντοκιμαντέρ

KΕ•HA•’JAS – Ο άνθρωπος της Γης του Γιώργου Κωμάκη

Πρόκειται για ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο στη Λήμνο, το πεδινότερο από τα νησιά του Αιγαίου. Ο λημνιός γεωργοκτηνοτρόφος, ο κεχαγιάς – κατά την προφορική παράδοση του τόπου που τον γέννησε – αποτέλεσε μια πολυσήμαντη και πολυτάραχη έννοια, ως επί το πλείστον παρεξηγημένη. Το ντοκιμαντέρ, μέσα από τον αφηγηματικό λόγο των κεχαγιάδων και τη βιωμένη τους εμπειρία, έρχεται να καλύψει το ήδη υπάρχον κενό της επίσημης μνήμης και τοπικής Ιστορίας για την ύπαρξη αυτής της ομάδας.

Δείτε το τρέιλερ

Το μεταναστευτικό παρελθόν της οικογένειας της σκηνοθέτιδος και η απαράμιλλη ομορφιά του νησιού από το οποίο κατάγεται. Μέσα από την αέναη επανάληψη της ιστορίας, και με φόντο το νησί της Ικαρίας, παιδικές αναμνήσεις προσφυγιάς συνδέονται με την παρούσα προσφυγική κρίση, αναδεικνύοντας το αβέβαιο του μέλλοντος.

 

Πηγή: ertnews.gr

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το