Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πλακωτάρης στον FM 100: Θα εκχωρήσουμε πόρους στην αυτοδιοίκηση για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μόνη της (audio)

banner roots

Πλακωτάρης στον FM 100: Θα εκχωρήσουμε πόρους στην αυτοδιοίκηση για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μόνη της (audio)
06.04.2021 | 21:25

Πλακωτάρης στον FM 100: Θα εκχωρήσουμε πόρους στην αυτοδιοίκηση για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μόνη της (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Να γίνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανταγωνιστική» τόνισε ο κ. Γιώργος Πλακωτάρης, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔ ΕΠ) Βορείου Αιγαίου μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου στον FM 100 με αφορμή την πρόσφατη διαδικτυακή παρουσίαση της 1ης φάσης διαβούλευσης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Όπως είπε, στόχος πλέον είναι να χρηματοδοτηθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στη Περιφέρεια καθώς επίσης και ειδικά προγράμματα τοπικής ανάπτυξης για κάθε νησί. Πρόσθεσε ότι σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα αυτή τη φορά αναλογούν περισσότεροι πόροι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -370 και πλέον εκατ. ευρώ- με τους οποίους θα επιχειρηθεί το Βόρειο Αιγαίο να αναδειχθεί σε όσα επιθυμεί.

Παραδέχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν όλα σωστά, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ σε ό,τι αφορά την κριτική για την απορροφητικότητα, εξήγησε ότι στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο απορροφήθηκε το 109% του προγράμματος. «Το πρόβλημα είναι ότι στον βωμό της απορρόφησης, μάλλον δεν επιλέγουμε τις σωστές αναπτυξιακές συνταγές», είπε ο κ. Πλακωτάρης.

Τέλος, ανέφερε πως αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση στους φορείς για όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για τον σχεδιασμό των έργων και συμπλήρωσε πως αναμένεται να εκχωρηθούν πόροι στην αυτοδιοίκηση προκειμένου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μόνη της το πρόγραμμά της.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Πλακωτάρης:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το