Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε επιχείρηση

the roots web banners 06

Λήμνος: Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε επιχείρηση
16.03.2021 | 19:09

Λήμνος: Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε επιχείρηση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Θύμα τηλεφωνικής απάτης παραλίγο να πέσει λίγη ώρα νωρίτερα υπάλληλος μίνι μάρκετ στη Λήμνο.

Όπως πληροφορούμαστε, ο υπάλληλος δέχθηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της επιχείρησης από άνδρα, ο οποίος παρίστανε τεχνικό της εταιρείας των άυλων καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Ο άνδρας ενημέρωσε τον υπάλληλο ότι γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας καταργεί τις κάρτες των 30 ευρώ και του ζήτησε να εκτυπώσει όσες κάρτες χρειαστεί ώστε να τερματίσει το υπόλοιπο στο εν λόγω προϊόν. Του ζήτησε μάλιστα να του αναφέρει τους κωδικούς της εκάστοτε κάρτας (!).

Ο υπάλληλος του μίνι μάρκετ αντιλήφθηκε πως πρόκειται για απάτη και αρνήθηκε να εκτελέσει τις οδηγίες. Έτσι, ο επίδοξος κλέφτης επικαλέστηκε πως αν δεν ακολουθήσει τη διαδικασία που του υπέδειξε ο ίδιος, ο υπάλληλος θα επιβαρυνθεί με τέλος 160 ευρώ από την εταιρεία για την ακύρωση των καρτών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία ολοκληρώθηκε χωρίς της εκτύπωση καμίας κάρτας, με τον επίδοξο απατεώνα να εκνευρίζεται…

Στη συνέχεια ο υπάλληλος, επικοινώνησε με την εταιρεία που συνεργάζεται για την εκτύπωση καρτών χρόνου ομιλίας, από όπου τον ενημέρωσαν, πως το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετές απόπειρες τηλεφωνικής απάτης, οι οποίος ακολουθούν παρόμοιο σενάριο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρηματίες εκτελούν τις οδηγίες νομίζοντας πως οι κάρτες θα ακυρωθούν και τελικά βρίσκονται χρεωμένοι με μεγάλα ποσά, τα οποία καλούνται να εξοφλήσουν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel