Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: Έργο πνοής η αναπαλαίωση του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου

banner roots

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: Έργο πνοής η αναπαλαίωση του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου
06.03.2021 | 14:26

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: Έργο πνοής η αναπαλαίωση του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Πριν από μια εβδομάδα η περιφερειακή παράταξη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κατέθεσε ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κο Κώστα Μουτζούρη σχετικά με την σιωπή του κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί μας για την πορεία του έργου με τίτλο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ. Και η σιωπή δυστυχώς συνεχίζεται», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η Οργάνωση Μελών Λήμνου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, σημειώνει: «Υπενθυμίζουμε ότι το έργο αυτό προϋπολογισμού 1. 472.000 € ήταν ώριμο έργο, ενταγμένο από το 2017 από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι η υλοποίηση του έργου θα έχει τεράστια σημασία για την Λήμνο και τους κατοίκους της, γιατί:

  1. Η δημιουργία και λειτουργία Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων θα προσφέρει ιδιαίτερα αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους ψυχικά πάσχοντες
  2. Αποτελεί έργο με ιδιαίτερο υγειονομικό και υπερτοπικό χαρακτήρα που θα προσφέρει υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε κατοίκους και άλλων νησιών (και όχι μόνον).
  3. Δίνει την δυνατότητα αναπαλαίωσης του παλαιού (αρχικού) κτιρίου το οποίο σήμερα μένει αναξιοποίητο κατά το μισό και φθείρεται χρόνο με τον χρόνο χωρίς προοπτική. Η αναπαλαίωση καθίσταται περισσότερο επιτακτική για τον λόγο ότι το κτίριο είναι λειτουργικά συνδεδεμένο με τις δύο νεότερες πτέρυγες και συνεχίζεται η χρησιμοποίηση του ισογείου ως Εξωτερικά Ιατρεία, με αποτέλεσμα η απαξίωση του να δυσχεραίνει το έργο του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα να υποβαθμίζεται η συνολική εικόνα του Νοσοκομείου.
  1. Τα έργα αναπαλαίωσης του κτιρίου θα προσφέρουν απασχόληση και εισοδήματα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας».

«Ευελπιστούμε σε σύντομη και θετική απάντηση. Γιατί ευνόητο είναι ότι η άρνηση απάντησης και ενημέρωσης αποτελεί και ένοχη σιωπή και απαξίωση των κατοίκων του νησιού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το