Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου.

banner roots

Πραγματοποιήθηκε η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου.
03.03.2021 | 12:45

Πραγματοποιήθηκε η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου. Και οι δύο φάσεις της Ν.Σ. διεξήχθησαν με τηλεδιάσκεψη και με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Λήμνου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με:

  1. Χαιρετισμούς:

Από τον Αντώνη Χατζηδιαμαντή, πρώην Δήμαρχο Λήμνου και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές 2015.

Από τον Γιώργο Κότσαλη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις βουλευτικές εκλογές 2019.                                                                                       

Από τον επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννη Σπιλάνη. 

  1. Κεντρική Εισήγηση του Βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (και  πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) Νεκτάριου Σαντορινιού.

3.Εισήγηση και Απολογισμό δραστηριότητας από τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνούς.

  1. Απολογισμός της απερχόμενης Συντονιστικής/Νομαρχιακής Επιτροπής.
  2. Κατάθεση Πολιτικής Απόφασης και Τοπικού Προγράμματος.
  3. Παρεμβάσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις μελών της Οργάνωσης Μελών Λήμνου.
  4. Υπερψήφιση Πολιτικής Απόφασης και Τοπικού Προγράμματος από την Συνδιάσκεψη.
  5. Εκλογή νέας Συντονιστικής / Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η «Πολιτική Απόφαση – Γενικότερες Εκτιμήσεις και Αρχές» αναφέρει:

Η εποχή μας σηματοδοτείται από μια σειρά επιταχυνόμενων ή κυοφορούμενων αλλαγών σε όλους τους τομείς της ζωής, με απροσδιόριστες σε μεγάλο βαθμό, επιπτώσεις στην διαμόρφωση πολιτικών κατευθύνσεων και επιλογών, στα συστήματα διακυβέρνησης, στην γεωπολιτική σταθερότητα, στον καταμερισμό της οικονομικής και πολιτικής ισχύος, στην αναζήτηση νέων μορφών κοινωνικής οργάνωσης, στις νέες μορφές εργασίας, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στα δικαιώματα και την δημοκρατία.

Η κρίση του κορωνοϊού εξελίσσεται σε μείζονα καπιταλιστική κρίση με απροσδιόριστο ακόμη βάθος ανθρώπινων απωλειών και οικονομικής καταστροφής, αλλά με βέβαιη απόληξη την ένταση των ανισοτήτων (μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα) με έμφαση στον κίνδυνο περιθωριοποίησης των πιο αδύναμων. Η πανδημία χρησιμοποιείται από τις συντηρητικές δυνάμεις ως η χρυσή ευκαιρία ώστε να υπάρξει ένας μετασχηματισμός, πρώτον, σε βάρος των εργαζομένων, ιδίως των γυναικών και της νεολαίας –με τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας-, δεύτερον σε βάρος των μικρών παραγωγών και επιχειρηματιών που δεν αντέχουν στο lockdown και τρίτο σε βάρος του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας.

Έτσι γίνεται επιτακτική η ανάγκη διεκδίκησης ακριβώς της ανατροπής αυτού του κυρίαρχου μοντέλου, η ανάγκη του κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού με γνώμονα τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και με στόχο την κοινωνικοπολιτική χειραφέτησή της. Αυτό όμως απαιτεί ανάταση του κινήματος διεκδίκησης αυτού του σχεδίου και διαμόρφωση συσχετισμού δυνάμεων που να το ευνοεί.

Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όχι απλά μπορεί αλλά είναι αναγκαίο να διεκδικεί αποφασιστικά, σταθερά και διαρκώς την διακυβέρνηση της χώρας . Είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός προγράμματος αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με σταθερά ριζοσπαστικό, κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο, με θετικές απαντήσεις στις τρέχουσες ανάγκες της κοινωνίας σε όφελος των πολλών και των αδυνάτων, που θα ανοίγει δρόμους, θα δημιουργεί προϋποθέσεις, για την προώθηση των στρατηγικών μας στοχεύσεων μιας ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό στο περιβάλλον, που θα αμβλύνει και θα στοχεύει να εξαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες, που θα διασφαλίζει τα κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία.

               

Πανελλαδικά, αλλά και σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε Νομό, σε κάθε ιδιαίτερο χώρο, σε κάθε Οργάνωση Μελών ξεχωριστά, απαιτείται η πολιτική ενοποίηση των δυνάμεων που εντάσσονται και θα συνεχίσουν να εντάσσονται στο Κόμμα, αξιοποιώντας τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, και την δυναμική της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Αποτελεί αναγκαιότητα η διαμόρφωση ενός πολιτικού οργανισμού που διευρυνόμενος συνεχώς, με δημοκρατικές διαδικασίες και κοινή προσπάθεια όλων των μελών του θα αντιστοιχείται στην κοινωνική του επιρροή. Ένας τέτοιος μετασχηματισμός οφείλει να στηρίζεται στις αρχές της ριζοσπαστικής αριστεράς, του σοσιαλισμού και της οικολογίας. Είναι αυτός που θα διαμορφώσει την σύγχρονη πολιτική και προγραμματική ενότητα και θα συσπειρώνει ανθρώπους με διαφορετικές παραδόσεις, αριστερών, σοσιαλιστών, αγωνιστών και αγωνιστριών του κομμουνιστικού, του οικολογικού και του φεμινιστικού κινήματος, ακόμη και προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών του κέντρου, που υπερασπίζονται ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Αυτή είναι η αφετηρία μας.

Από εδώ ξεκινάμε και συνεχίζουμε να προχωράμε.

Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής σύμπραξης που θα καταστήσει τις επιβεβλημένες πολιτικές τομές και ρήξεις εφικτές και βιώσιμες.

                                                                                                    Το Γραφείο Τύπου

                                                                                                       της Ο.Μ. Λήμνου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το