Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία της Λήμνου

banner roots

Το πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία της Λήμνου
11.09.2013 | 14:14

Το πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με τα βλέμματα όλων στραμμένα στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης, οι καθιερωμένοι αγιασμοί των σχολικών μονάδων της Λήμνου.

Το πρώτο άκουσμα του κουδουνιού για φέτος βρήκε τους μαθητές σε στάση αναμονής στις αυλές των σχολείων τους, προσλαμβάνοντας τις πρώτες εκπαιδευτικές τους εικόνες και εμπειρίες για φέτος, και τους καθηγητές μουδιασμένους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις έχοντας ωστόσο προαναγγείλει τις κινητοποιήσεις τους.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας όσο και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου, αποφάσισαν μέσω των Γενικών Συνελεύσεων τους να ακολουθήσουν το πανελλαδικό κύμα κινητοποιήσεων στον χώρο της παιδείας, καλώντας σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση - συζήτηση την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας (Τσας) στις7 το απόγευμα.

Οι αγιασμοί των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκαν απρόσκοπτα, με τους καθηγητές και τους δασκάλους να μην δημιουργούν προβλήματα, ενώ σε κάποιες εκ των περιπτώσεων δοθείσης της ευκαιρίας ενημέρωσαν γονείς και μαθητές για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και τις προγραμματισμένες δράσεις από πλευράς τους για το επόμενο διάστημα.

Στην αυλή του Γυμνασίου Μύρινας, τελέσθηκε στις 10 το πρωί, ο επίσημος αγιασμός, με τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιερόθεο να εύχεται «καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά» στους μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντής Αντώνης αλλά και ο πρόεδρος της κοινοτικής ενότητας Μύρινας κ. Καλλιγερής Βάϊος. 

Μία ώρα αργότερα, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Λήμνου και ο αγιασμός στο Λύκειο της Μύρινας.

Νάιλον σακούλες και σχολικές τσάντες γεμάτες με σχολικά βιβλία εφοδιάστηκαν αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού, οι μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι  μπήκαν στη σειρά περιμένοντας καρτερικά να ξεφυλλίσουν τα καινούργια τους βιβλία.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel