Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους κτηνοτρόφους | Αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση

the roots web banners 06

11.09.2013 | 09:48

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους κτηνοτρόφους | Αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ύστερα από εντολή του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχου επισπεύδονται οι διαδικασίες αποζημίωσης των κτηνοτρόφων που εντός του 2013 απώλεσαν μεγάλο μέρος του ζωικού τους κεφαλαίου από πυρκαγιές, κεραυνούς και πλημμύρες.

Ήδη τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ έχουν αποστείλει στην Κεντρική Υπηρεσία τα σχετικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν και σύντομα θα είναι εφικτή η πληρωμή των αποζημιώσεων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των θεομηνιών.

Επίσης, ο ΕΛ.Γ.Α,  καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 έως και Πέμπτη  10 Οκτωβρίου 2013, για το σύνολο των γεωργικών  τους εκμεταλλεύσεων,   εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χαλάζι) κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος  2010.

Τα δικαιολογητικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα αναφέρονται στην Ανακοίνωση Τύπου του προγράμματος, η οποία  αναρτήθηκε  στους κατά τόπους Δήμους της χώρας όπου σημειώθηκαν αναγγελίες ζημιάς επιλέξιμες ενίσχυσης.  

Η Ανακοίνωση Τύπου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα έντυπα και ο πίνακας με τις επιλέξιμες αναγγελίες του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α (www.elga.gr) 

Για  πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να  στείλετε μήνυμα στις ηλεκτρονικές  διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να απευθυνθείτε  τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής σας.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το