Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών: Κοινή επιστολή στο υπ. Υγείας για τη διαδικασία εμβολιασμού στη Λήμνο

the roots web banners 06

ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών: Κοινή επιστολή στο υπ. Υγείας για τη διαδικασία εμβολιασμού στη Λήμνο
12.02.2021 | 18:59

ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών: Κοινή επιστολή στο υπ. Υγείας για τη διαδικασία εμβολιασμού στη Λήμνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Λήμνο για τις ηλικίες 60-64 ετών και την πρόταξη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία του εμβολιασμού ζητούν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου με κοινή επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τη 2η ΥΠΕ και τους βουλευτές του νομού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε αυτή:

«Σύμφωνα με διαμαρτυρίες συναδέλφων μας, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Λήμνου ηλικίας 60-64 ετών που πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της astrazeneca, καλούνται να εμβολιαστούν στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλλονής!

Όπως μαθαίνουμε, στη Λήμνο δεν υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο για το παραπάνω εμβόλιο, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που κατοικεί και εργάζεται στο νησί μας! (Για τη μετάβαση από τη Λήμνο στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, απαιτούνται 4 ώρες ταξίδι με το πλοίο, μία ώρα με το αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη μέχρι την Καλλονή και υποχρεωτική παραμονή δύο ημερών στη Λέσβο, λόγω της αραιής συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νησιών)!

Τη στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά στο νέο (και ίσως σφοδρότερο) κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, παίζοντας με τις ζωές όλων μας!

Επίσης, στηρίζουμε το αίτημα των εκπαιδευτικών, για πρόταξη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων έχει καταστήσει υγειονομικές βόμβες τους χώρους εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καμία πρόταση των φορέων των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος δε λήφθηκε υπόψη, μολονότι έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει ότι τα σχολεία θα αποτελέσουν χώρους αυξημένης επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού και παρά τις άρτια στοιχειοθετημένες προτάσεις που είχαν καταθέσει ήδη από πέρυσι το Μάρτιο, με την αρχή της πανδημίας.

Καμία επίκληση της ατομικής ευθύνης δεν μπορεί να κρύψει τις ολοφάνερες κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες. Δεν είναι ατομική ευθύνη και επιλογή των ίδιων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων να γίνεται το μάθημα σε τόσο άθλιες και επικίνδυνες, πλέον, συνθήκες.

Σε αυτή την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση, σημαντικό, αλλά όχι μοναδικό, όπλο αποτελεί ο εμβολιασμός, στη διαδικασία του οποίου μετ’ επιτάσεως οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εκπαιδευτικών ζητούν να προταχτούν, μια και τα σχολεία αποτελούν τους πλέον μαζικούς χώρους συγκέντρωσης πληθυσμού και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν για προφανείς λόγους υπερμεταδότες.

Με βάση τα παραπάνω, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Να δημιουργηθεί άμεσα εμβολιαστικό κέντρο στη Λήμνο για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών

- Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στη διαδικασία του εμβολιασμού».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το