Το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι 9μελές με πέντε εκπροσώπους από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, τρεις από τον Δήμο Λήμνου και έναν από τον Άγιο Ευστράτιο.
Η πρώην Πρόεδρος της ΑΔΕΛ και Ειδική Σύμβουλος του Ταξιάρχη Βέρρου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, θα αναλάβει τα ηνία του νέου αυτού εγχειρήματος, ενώ στην Διοίκηση θα συμμετέχει επίσης από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στρατής Ζαφείρης.
Ο Δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, έχει προτείνει να αναλάβει ενεργό ρόλο στο Δ.Σ. και ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ιορδάνης Ιορδάνου, ενώ αναμένει την πρόταση ενός μέλους από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Μη αιρετός θα αναλάβει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Τ. Βέρρος, οι ενέργειες για την σύσταση της Αναπτυξιακής Εταιρείας είχαν ξεκινήσει από πέρυσι προκειμένου και οι τρεις Δήμοι να έχουν στα χέρια τους ένα σημαντικό εργαλείο για να πετύχουν τα σχέδια που έχουν εκπονήσει για την ανάπτυξη των περιοχών τους.
Τόσο ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου, όσο και οι Δήμοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου έχουν ανάγκη από τεχνική και διοικητική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε μεγάλα και σημαντικά έργα, τα οποία είναι αδύνατον να υλοποιηθούν σήμερα από τις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες.
Οι Δήμοι θα μπορούν να εκχωρούν τα έργα που υλοποιούν ή σχεδιάζουν με προγραμματική σύμβαση στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ώστε να τα διαχειριστεί, όπως ισχύει σε πολλούς ακόμη Δήμους της χώρας.
Η Αναπτυξιακή θα λειτουργήσει στα πρότυπα των ιδιωτικών Ανώνυμων Εταιρειών, ενώ τον πρώτο λόγο σε αυτή θα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διευθύνων Σύμβουλος. Για τον λόγο αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι τεχνοκράτης με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των έργων και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων τα οποία θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.
Πηγή: nealesvou.gr