Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Περαιτέρω υποβάθμιση του Μούδρου φέρνουν οι αλλαγές στα ΕΛΤΑ (audio)
ikteo limnou
facebook seminaria
Περαιτέρω υποβάθμιση του Μούδρου φέρνουν οι αλλαγές στα ΕΛΤΑ (audio)
27.01.2021 | 11:37

Περαιτέρω υποβάθμιση του Μούδρου φέρνουν οι αλλαγές στα ΕΛΤΑ (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Νέα δεδομένα στα ΕΛΤΑ Λήμνου φέρνουν οι αλλαγές στον κανονισμό του οργανισμού που αφορούν στη διανομή.

Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Λήμνου Κώστας Κουτσουρίδης μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, από 1/1/2021 η διανομή στη Λήμνο είναι αποκλειστικά αγροτική -μέχρι πρότινος περιοχές όπως η Μύρινα και ο Μούδρος εντάσσονταν στην αστική διανομή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αλληλογραφία θα διανέμεται σε όλα τα χωριά του νησιού μία ή δύο φορές την εβδομάδα, σε προκαθορισμένα σημεία όπου ο ταχυδρόμος θα αφήνει την αλληλογραφία. Το κριτήριο για την αλλαγή είναι πληθυσμιακό, συμπληρώνει ο κ. Κουτσουρίδης, αφού πλέον ορίζεται ότι σε περιοχές με πληθυσμό κάτω από 7.000 κατοίκους, η διανομή μετατρέπεται από αστική σε αγροτική.

Από τα νέα δεδομένα επηρεάζεται έντονα ο Μούδρος, διότι, παρόλο που υπάρχει κατάστημα των ΕΛΤΑ και μέχρι την περασμένη χρονιά γινόταν αστική διανομή, πλέον αυτή μετατρέπεται σε αγροτική. Αυτό σημαίνει ότι θα διανέμεται η αλληλογραφία μόνο δύο φορές την εβδομάδα και σε σημεία επαφής, από όπου θα την παραλαμβάνουν οι κάτοικοι του χωριού. Σε ό,τι αφορά τη Μύρινα, επίσης εντάσσεται στην αγροτική διανομή, όμως για την ώρα χωρίζεται σε τρεις τομείς και εξυπηρετείται ένας κάθε ημέρα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι χωριά όπως ο Κοντιάς, το Πλατύ, ο Κάσπακας θα εξυπηρετείται δύο φορές την εβδομάδα ενώ χωριά, όπως ο Κορνός, οι Σαρδές, η Δάφνη, το Κατάλακκο, το Πορτιανού, το Πεδινό, τα Τσιμάνδρια, οι Αγκαριώνες, ο Άγιος Δημήτριος, το Λιβαδοχώρι, η Κούταλη, το Θάνος θα εξυπηρετούνται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Ακούστε όλα όσα είπε για το θέμα ο κ. Κουτσουρίδης:

Εκφράζοντας στον FM 100 την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, ο Νεκτάριος Ορφανίδης, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Λέσβου-Λήμνου, έκανε λόγο για εγκατάλειψη της υπαίθρου, αφού, όπως σημείωσε, μετά το κλείσιμο τραπεζών, ΟΤΕ, τμημάτων δημόσιων υπηρεσιών που εξυπηρετούσαν όλη την ανατολική Λήμνο, σειρά παίρνουν τώρα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. «Έχουμε φτάσει στο αμήν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανίδης, «κάθε χρόνο όλο και κάτι καινούργιο θα μας έρθει από τη διοίκηση της εκάστοτε υπηρεσίας».

Ακούστε όσα είπε:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018