Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» στη διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου | Παρακολουθήστε την παράσταση

banner roots

Ο Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» στη διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου | Παρακολουθήστε την παράσταση
12.12.2020 | 13:42

Ο Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» στη διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου | Παρακολουθήστε την παράσταση

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λαϊκή Σκηνή του Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» συμμετέχει στην Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου με το αντιπολεμικό δράμα «Θάψτε τους Νεκρούς» του Irwin Shaw.

Πρόκειται για την πιο πολυπληθή παραγωγή στην ιστορία της με πάνω από 30 συντελεστές που συμπράττουν και ανεβάζουν ένα από τα σπουδαιότερα αντιπολεμικά έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου. Η Λαϊκή Σκηνή παρουσίασε το «Θάψτε τους νεκρούς» τον Ιούνιο του 2019 στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

thapste tous nekrous meas limnos1

Η συμμετοχή του Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» κλείνει τη Διαδικτυακή Συνάντηση και κάνει «πρεμιέρα» την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση στο: https://diadiktiaki-aegeantheatre.gr/ επιλέγοντας Πρόγραμμα και πατώντας την ώρα ή εναλλακτικά στο youtube στο link https://www.youtube.com/watch?v=HEEdgykho_A.

Ο Μ.Ε.Α.Σ. Λήμνου καλεί το κοινό των νησιών μας να παρακολουθήσει την παράσταση και να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή του συλλόγου στη Διαδικτυακή Συνάντηση.

thapste tous nekrous meas limnos2

Η Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου ξεκίνησε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου με διάρκειά 11 ημέρες, περιλαμβάνει

28 παραστάσεις από ομάδες του Αιγαίου του Ιονίου και της Κύπρου,
3 ντοκιμαντέρ από την ιστορία των Συναντήσεων,
2 θεατρικά σεμινάρια,
5 συζητήσεις που θα αφορούν τις παραστάσεις,
και δύο τελετές (έναρξης και λήξης)
στη διάθεση των χρηστών παραμένουν όλες οι παραστάσεις.

Η Διαδικτυακή διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο είναι ένα αντιπολεμικό δράμα του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Irwin Shaw και αφορά έξι νεκρούς στρατιώτες που κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, σηκώνονται στον τάφο τους και αρνούνται να τους θάψουν. Η ματαιότητα του πολέμου, η αγωνία, ο φόβος, η κοινωνική αδικία, η συγκάλυψη, αλλά πάνω απ’ όλα η αγάπη για τη ζωή κυριαρχούν μέσα στο κείμενο του θεατρικού. Με τον κόσμο να ετοιμάζεται για έναν ακόμα μεγάλο πόλεμο, το «Θάψτε τους νεκρούς» έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου του 1936, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το έργο είναι το πρώτο θεατρικό, του συγγραφέα του, ο οποίος υπήρξε μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος και σεναριογράφος.

thapste tous nekrous meas limnos3

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης στο έργο)

Κώστας Πιστοφίδης, Μπάμπης Παπάζογλου, Θοδωρής Φωταρίδης, Γιάννης Αλεξουδάκης, Ντράγκαν Μάριτς, Κοσμάς Λεϊλετζόγλου, Αλέξης Ρίζος, Αντώνης Χρυσάφης, Αντώνης Κακαβανάκης, Γιώργος Καριακλής, Κυριάκος Δανιήλ, Λεωνίδας Εμμανουηλίδης, Τάσος Καμπάνταης, Νίκος Πλάντζος, Θανάσης Τζάνερος, Δημήτρης Μπουλώτης, Κωνσταντίνα Νιδοπούλου, Έλενα Αντωνιάδου, Βασιλεία Καρασογιαννίδου, Μαρία Σταυρουλάκη, Παναγιώτης Καραφιλίππου, Μαρία Ράντου, Αντωνία Αγά, Έλβα Πελεκάνου, Δέσποινα Λάζου, Σούλα Καριακλή και Ελένη Α. Τσιγιάννη.

Σκηνοθεσία: Ελένη Α. Τσιγιάννη
Σκηνικά: Γιώργος Καριακλής
Κοστούμια: Μαρία Ράντου

Την παράσταση στήριξαν από διάφορα πόστα: Τασούλα Ευσταθίου Χρυσάφη, Μαίρη Λυτσάκη, Κική Αμαραντίδου, Πάτρα Ποντίκη κ.α.

 thapste tous nekrous meas limnos poster

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel