Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνου: Να ανοίξουν οι ναοί, με ευθύνη της Εκκλησίας στην τήρηση των μέτρων
ikteo limnou
facebook seminaria
Λήμνου: Να ανοίξουν οι ναοί, με ευθύνη της Εκκλησίας στην τήρηση των μέτρων
05.12.2020 | 16:36

Λήμνου: Να ανοίξουν οι ναοί, με ευθύνη της Εκκλησίας στην τήρηση των μέτρων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Του Σπύρου Παπαγεωργίου

Κάλεσμα προς τους αρμοδίους να επιτρέψουν το άνοιγμα των ναών με την Εκκλησία να αναλαμβάνει την ευθύνη στην τήρηση των απαραίτητων μέτρων, έκανε ο μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος.

Ο ποιμενάρχης της ακριτικής μητρόπολης σε μήνυμά του με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία ωε προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τόνισε ότι είναι άμεση η ανάγκη να ανοίξουν οι ναοί, όπως και άλλοι αναγκαίοι λειτουργούντες χώροι.

«Πρέπει να κατανοηθεί άμεσα η ανάγκη να ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί, με ευθύνη της (Εκκλησίας) για την τήρηση των μέτρων, όπως και άλλοι αναγκαία λειτουργούντες χώροι, προκειμένου επιτέλους να πάψουμε να ζούμε κλειδωμένοι στα σπίτια μας σαν ασθενείς που θα πεθάνουν υγιείς».

O μητροπολίτης κ. Ιερόθεος βρέθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδας Μύρινας όπου αρκετοί πολίτες είχαν πάει να δώσουν αίμα, στην τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου και τόνισε ότι “το αίμα είναι αγαθό που δεν διατίθεται στα ράφια, δεν πωλείται με αντίτιμο, δεν παράγεται σε εργοστάσια. Το δημιουργεί μόνον ο ανθρώπινος οργανισμός και το προσφέρει αποκλειστικά η ανθρώπινη ευαισθησία και συνείδηση. Αυτή καλλιεργείται συστηματικά και αθόρυβα στην Εκκλησία, η οποία πιστεύοντας και ομολογώντας την κυριαρχία της ζωής, τελεί την Θεία Λειτουργία προβάλλοντας το πρόσωπο του Χριστού, ως του Πρώτου Αιμοδότου, που με το αίμα Του λύτρωσε την ανθρώπινη ζωή”.

 

Πηγή: orthodoxia.info

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018