Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μπουρνούς: Αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνση εξέτασης αιτήσεων στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου

banner roots

Μπουρνούς: Αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνση εξέτασης αιτήσεων στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου
29.09.2020 | 18:55

Μπουρνούς: Αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνση εξέτασης αιτήσεων στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς, ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατά την περίοδο ανασυγκρότησης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου, από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020, συσσωρεύτηκαν εκατοντάδες αιτήσεις φορέων και ιδιωτών, που κάθε μία από αυτές αναφέρεται σε μικρές επενδύσεις, αλλά και μεγάλες που αφορούν Περιφερειακά και Δημοτικά έργα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατάργησε τις ξεχωριστές επιτροπές εξέτασης αυθαιρέτων σε παραδοσιακούς οικισμούς και μετέφερε τις εκκρεμείς υποθέσεις τους στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, προσθέτοντας σε αυτά φόρτο εργασίας, ενώ στα τέλη Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Ορατός ο κίνδυνος, αν δεν δοθεί παράταση, να μην προλάβουν να εξεταστούν και έτσι να ματαιωθούν αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις.

Φτάσαμε έτσι στη δύσκολη κατάσταση να εκκρεμούν για εξέταση 400 περίπου αιτήσεις, με αρκετούς ενδιαφερόμενους ιδιώτες να σκέπτονται αν μετά τόσους μήνες καθυστέρηση, μπορούν με τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες στην οικονομία, να προχωρήσουν στο έργο για το οποίο έχουν πληρώσει μελέτες και αδειοδοτήσεις.

Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να στηριχτεί η λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου με διάθεση επιπλέον μηχανικών και λοιπού αναγκαίου προσωπικού, καθώς και με κάθε αναγκαίο υπηρεσιακό ή τεχνικό μέτρο, ώστε να αυξηθούν οι συνεδριάσεις, για να επιταχυνθεί ουσιαστικά η διεκπεραίωση των υποθέσεων και να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, έστω και αυτά τα μικρά έργα, μπορούν να δώσουν δουλειά σε άνεργους του κατασκευαστικού κλάδου.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να ενισχύσει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λέσβου-Λήμνου με κάθε αναγκαίο μέτρο, υπηρεσιακό ή τεχνικό, καθώς και με διάθεση μηχανικών και άλλου προσωπικού;

Ο ερωτών Βουλευτής
Μπουρνούς Ιωάννης».

 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το