Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έφτασε η ώρα να μπει «τάξη» στις περιοχές «Natura» σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο (audio)

banner roots

Έφτασε η ώρα να μπει «τάξη» στις περιοχές «Natura» σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο (audio)
16.09.2020 | 13:29

Έφτασε η ώρα να μπει «τάξη» στις περιοχές «Natura» σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο (audio)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Σύμβουλος Διαχείρισης Περιβάλλοντος Αντώνης Ματζαβέλας, που εδώ και τρεις μήνες πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους θεσμικούς φορείς και τους επαγγελματίες των νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, για τα νέα δεδομένα στις περιοχές «Natura», φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του FM 100 «Έχουμε Θέμα».

Ο κ. Ματζαβέλας είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φορέα διαχείρισης των περιοχών «Natura» του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου. Με την ιδιότητα αυτή ενημερώνει για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τη θεσμική διαχείριση των περιοχών αυτών. Δηλαδή τον καθορισμό των ζωνών προστασίας, των ζωνών άσκησης δραστηριοτήτων και των ζωνών χρήσεων γης.

Μέχρι το τέλος του 2020, τόσο το νησί της Λήμνου όσο και του Αγίου Ευστρατίου, θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε προτάσεις για το «που πάνε οι περιοχές αυτές» αλλά και το ποια μέτρα διαχείρισης χρειάζονται προκειμένου όχι μόνο να προστατευτούν αλλά να βοηθήσουν την τοπική οικονομία να αναπτυχθεί μέσα σε αυτές όσο το δυνατόν καλύτερα και βιώσιμα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το