Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λιμάνι Μύρινας: Κατακόρυφη πτώση στη μέχρι στιγμής επιβατική κίνηση του καλοκαιριού σε σύγκριση με πέρυσι

afoi poriazi

charitakis banner new

Λιμάνι Μύρινας: Κατακόρυφη πτώση στη μέχρι στιγμής επιβατική κίνηση του καλοκαιριού σε σύγκριση με πέρυσι
01.08.2020 | 19:44

Λιμάνι Μύρινας: Κατακόρυφη πτώση στη μέχρι στιγμής επιβατική κίνηση του καλοκαιριού σε σύγκριση με πέρυσι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κατακόρυφη πτώση παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Μύρινας τον φετινό Ιούνιο και Ιούλιο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμεναρχείο Μύρινας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε την τουριστική κίνηση και στο νησί του Ηφαίστου, όπως συνέβη σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Μύρινας, τον Ιούνιο του 2020 αποβιβάστηκαν στο λιμάνι 6.024 επιβάτες όταν τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους είχαν αποβιβαστεί 9.814. Παρόμοια εικόνα μείωσης αποτυπώνεται και τον μήνα Ιούλιο. Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιούλιο αποβιβάστηκαν στη Λήμνο 18.407 επιβάτες ενώ τον Ιούλιο του 2019 είχαν αποβιβαστεί 24.107.

Όπως αναφέρει ο Λιμενάρχης κ. Γιώργος Αρβανίτης, τα πλοία ταξιδεύουν με 65% πληρότητα λόγω των περιοριστικών μέτρων και είναι φυσικό τα νούμερα των επιβατών, ειδικά τον Ιούλιο, να είναι μειωμένα δεδομένου ότι σε κάποια δρομολόγια δεν υπάρχουν εισιτήρια.

Δείτε τον πίνακα με την επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Μύρινας από το 2012 έως το 2020:

kinisi epivatwn 2020

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018