Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Άη Στράτης: Το ψαροχώρι των 270 κατοίκων που θα σε κάνει να χαζέψεις με τα γαλαζοπράσινα νερά του! (photos)

banner roots

Άη Στράτης: Το ψαροχώρι των 270 κατοίκων που θα σε κάνει να χαζέψεις με τα γαλαζοπράσινα νερά του! (photos)
30.06.2020 | 09:58

Άη Στράτης: Το ψαροχώρι των 270 κατοίκων που θα σε κάνει να χαζέψεις με τα γαλαζοπράσινα νερά του! (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ανάμεσα στη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Σκύρο, υπάρχει ένα κατάφυτο μικρό νησάκι 270 κατοίκων που στο μυαλό σου δεν μπορεί να χωρέσεις τις μαζεμένες ομορφιές που μπορεί να κρύβει. Μιλάμε για τον Άγιο Ευστράτιο ή Άη Στράτη, που έμεινε γνωστός ως τόπος εξορίας, χωρίς ποτέ να πάρει το μερίδιο στην πίτα του τουρισμού που του αναλογούσε.

Από τη Λήμνο φεύγει καραβάκι για το μικρό αυτό ψαροχώρι κάθε πρωί και ιδιαίτερη σημασία έχει πως δεν θα το δεις ποτέ να γεμίζει. Τι καλύτερο για ένα καλοκαίρι που ο μοναδικός μας πόθος είναι να βρούμε ένα απομονωμένο και ήρεμο μέρος μακριά από τον συνωστισμό;

Το νησί ανήκει στο πρόγραμμα «Natura 2000» λόγω των σημαντικών βιοτόπων του και διαθέτει ομορφιά και απλότητα που θα σε σκλαβώσουν από τη πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Baxaraki Vlastou (@elenibaxaraki) στις 12 Αύγ, 2019 στις 2:39 πμ PDT

 

Πού να κολυμπήσεις

Το νησί είναι μικρό αλλά έχει πολλές πανέμορφες και ήρεμες παραλίες για όλα τα γούστα. Σχεδόν πάντα θα καταφέρεις να βρεις ίσκιο και ησυχία, ενώ κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου μπορεί να απολαύσεις την θέα κάποιου αγριοκάτσικου που θα κατέβει από το βουνό να βρει νερό.

Ο Άγιος Δημήτριος είναι η παραλία που θα συναντήσεις τον περισσότερο κόσμο, μιας και ο ίσκιος της την καθιστά ιδανική για τους ελεύθερους κατασκηνωτές που την προτιμούν κάθε χρόνο. Το Φτελιό και το Ληδαριό είναι δυο σχετικά μεγάλες παραλίες με άμμο και βότσαλο αντίστοιχα που φημίζονται για τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και το άγριο τοπίο. Ενώ την Τρυπητή και την Φράγκου, να τις προτιμήσεις τις ημέρες που έχει μελτέμια μιας και πρόκειται για δυο μικρούς και απάνεμους κολπίσκους εξαιρετικής ομορφιάς.

Το Αλωνίτσι είναι η επιλογή που πρέπει να κάνεις αν στη παρέα σου υπάρχουν μικρά παιδιά, αφού τα ρηχά νερά είναι ό,τι πρέπει, ενώ η παραλία του Οικισμού είναι η μοναδική οργανωμένη του νησιού.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χρίστος Δάκος (@domenikdak) στις 14 Απρ, 2020 στις 10:40 πμ PDT

 

Οι επιλογές σου είναι πολλές, όμως το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της διαμονής σου είναι να νοικιάσεις ένα βαρκάκι και να επισκεφτείς τις θαλάσσιες σπηλιές όπου φώκιες Μονάχους Μονάχους μεγαλώνουν τα μωρά τους. Τα καταγάλανα νερά και το παρθένο τοπίο θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σου.

Οι λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος θα ξετρελαθούν και θα νιώσουν πως βρήκαν τα ιδανικά νερά για το χόμπι τους.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ marinimariana7 στις 20 Ιούν, 2020 στις 3:38 πμ PDT

 

Διαμονή

Αν αποφασίσεις να δώσεις στον Άγιο Ευστράτιο την προσοχή που του αξίζει, πρέπει να ξέρεις πως η διαμονή είναι απλή υπόθεση. Λευκά μικρά σπιτάκια με μπλε παράθυρα περιμένουν να σε «φιλοξενήσουν» και να σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, από εκείνες που συναντάς μόνο στις παλιές ελληνικές ταινίες.

Πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις για το ταξίδι σου πως εκεί δεν χωρούν πολυτέλειες.

Θα φας υπέροχα φρέσκα ψαράκια, θα συναντήσεις ντόπιους που θα μπουν απευθείας στην καρδιά σου και που σε καλέσουν να πιείς καφέ στις αυλές τους. Ο Άγιος Ευστράτιος είναι μια μεγάλη γειτονιά, στην οποία θα ευχόσουν αν είχες μεγαλώσει για να μπορείς να επιστρέφεις κάθε καλοκαίρι.

Στο νησί θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις και να γίνεις ένα με τη φύση στη πιο άγρια και ταυτόχρονα απλή μορφή της. Πόσες φορές θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις τις βουτιές σου σε έναν τόπο ανέγγιχτο που δεν έχει παρέμβει ανθρώπινο χέρι;

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Baxaraki Vlastou (@elenibaxaraki) στις 12 Αύγ, 2019 στις 2:39 πμ PDT

 

Αν η ανάγκη σου σε σπρώχνει προς την απλότητα και αν θες να ξεχάσεις τις λέξεις «χρόνος», «κίνηση» και «μποτιλιάρισμα», ξέρεις που πρέπει να βρεθείς φέτος το καλοκαίρι.

Γιατί σε μια περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη από απομόνωση, μέρη σαν τον Άγιο Ευστράτιο είναι εκεί και περιμένουν να μας πάρουν κούραση, στρες και ανησυχίες.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το